Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Coaliţia contra SI recunoaşte că a făcut noi victime civile

Postat la: 29.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Coaliția internațională contra grupării Statul Islamic a recunoscut joi că a făcut noi victime civile în bombardamente în Irak și Siria în ultimele luni, ridicând la 55 numărul total al victimelor oficial recunoscute de la începutul campaniei, relatează AFP.

Coaliția condusă de Statele Unite, care efectuează bombardamente contra jihadiștilor din august 2014, nu recunoaște victimele civile decât după lungi proceduri de anchetă. Ea este acuzată că subestimează în mare măsură numărul lor. Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), loviturile coaliției în Siria au ucis circa 600 de civili, dintre care 136 de copii.

ONG-ul cu sediul la Londra, care dispune de o rețea de surse în Siria în război, a indicat de exemplu că o lovitură a coaliției joi a ucis "cel puțin 15 civili" la nord de Minbej, unde are loc în prezent o luptă înverșunată pentru recucerirea orașului de la jihadiști. Airwars, un alt ONG din Londra, estimează la rândul său că numărul total de persoane ucise de coaliție în Siria și Irak a depășit 1.500.

Noile victime civile au fost confirmate joi într-un comunicat al CENTCOM, comandamentul militar american în Orientul Mijlociu. Printre ele sunt trei persoane ucise într-o lovitură asupra unei rezerve de bani a grupării Statul Islamic, pe 5 aprilie la Mosul în Irak. Alte patru au fost ucise la 29 aprilie, de asemenea la Mosul, într-o lovitură ce l-a vizat pe australianul Neil Prakash, considerat un recrutor influent al SI.

O muniție - bombă sau rachetă - "a lovit trei civili pe un drum și un civil într-o clădire adiacentă", potrivit comunicatului CENTCOM. Neil Prakash a fost de asemenea ucis în lovitura aeriană. Într-un al treilea caz, la 26 aprilie în apropiere de Qayyarah în Irak, un civil a murit pentru că a apărut neașteptat lângă țintă, după ce tirul fusese deja tras, a afirmat CENTCOM.

"Regretăm profund pierderile accidentale de vieți și rănile rezultate în urma bombardamentelor și exprimăm compasiunea noastră" tuturor persoanelor implicate, a mai declarat comandamentul militar american. Coaliția a anunțat marți deschiderea unei anchete asupra unei lovituri din 19 iulie aproape de Minbej, care a făcut cel puțin 56 de morți potrivit OSDO.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE