Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Noi probleme pentru Erdogan: procurorii vor să ştie de ce a fost omorât asasinul ambasadorului rus. Reacţia preşedintelui turc

Postat la: 22.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorii turci încearcă să afle de ce asasinul ambasadorului Rusiei nu a fost capturat în viaţă de forţele speciale, pe fondul speculaţiilor că s-ar încerca ascunderea legăturilor acestuia, însă preşedintele Recep Tayyip Erdogan a lăudat intervenţia poliţiei. Conform agenţiei de presă Anadolu, procurorii turci anchetează de ce forţele speciale turce care au intervenit nu l-au capturat în viaţă pe Mevlut Mert Altintas.

Forţele speciale argumentează că teroristul refuza să se predea şi continua să tragă spre agenţii forţelor speciale. Iniţial, forţele speciale au tras spre picioarele asasinului, dar acesta ar fi continua să tragă cu pistolul deşi era imobilizat la podea. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a luat apărarea poliţiei. "Există speculaţii privind motivele pentru care nu a fost capturat în viaţă. Amintiţi-vă ce s-a întâmplat la Stadionul Beşiktaş când au încercat să îl prindă în viaţă pe atacator", a declarat Erdogan, referindu-se la dublul atentat comis recent la Istanbul şi soldat cu 44 de morţi şi 150 de răniţi. Una dintre exploziile din Istanbul a fost provocată de un terorist care s-a aruncat în aer în timp ce era înconjurat de poliţie.

Un cameraman al agenţiei Reuters aflat luni în zona în care a fost asasinat ambasadorul rus la Ankara, Andrei Karlov, a declarat că a auzit focuri de armă câteva minute după intervenţia forţelor speciale. Potrivit agenţiei de presă Anadolu, autorităţile turce au arestat 11 persoane în cadrul investigaţiei privind asasinarea ambasadorului rus. La solicitarea preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, o comisie de investigaţii ruso-turcă a fost creată în acest caz, fiind formată din 100 de persoane.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE