Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Reţeaua publică de transport din San Francisco, atacată de hackeri. Călătorii au mers pe gratis

Postat la: 28.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sistemul de transport public din San Francisco a fost ţinta unui atac cibernetic, clienţii putând să călătorească gratis. Hackerii au cerut o răscumpărare care se ridică la aproximativ 70.000 $. Ca o măsură de precauţie, personalul a oprit toate maşinile de emitere a biletelor, astfel că cei care au călătorit cu transportul în comun nu au plătit nimic.

Calculatoarele din reţeaua de transport public a oraşului, inclusiv cele din staţii, au fost dezactivate, după ce pe ecrane a apărut un mesaj de la atacatori: "Sunteţi sub un atac cibernetic, toate datele de contact sunt criptate.". Trenurile în sine nu au fost afectate, iar oficialii oraşului au declarat că o anchetă este în curs de desfăşurare. "Nu a fost afectat serviciul de tranzit sau sistemele noastre de siguranţă, şi nici informaţiile personale ale clienţilor noştri", a declarat un purtator de cuvant.

"Incidentul rămâne în curs de investigare. Drept urmare, nu este oportun să se ofere detalii suplimentare în acest moment." Agenţia de transport public, cunoscută sub numele de Muni, este responsabilă de trenurile, tramvaiele şi autobuzele din jurul oraşului. Duminică, maşinile de emitere a biletelor şi-au revenit la normal, însă nu este clar dacă atactul cibernetic a luat sfârşit. Un oficial al site-ului de ştiri Hoodline al oraşului San Francisco a declarat pentru BBC că hackerii au oferit o listă a aparatelor infectate, mai mult de 2.000 în total. Hacker-ul a declarat, duminică, pentru Hoodline, că Muni mai are o zi pentru a ajunge la o înţelegere.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE