Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












66 de victime! Un avion cu pasageri pe ruta Paris - Cairo s-a prabusit in Marea Mediterana

Postat la: 19.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un avion al companiei EgyptAir care se indrepta de la Paris spre Cairo a disparut de pe radar. La bordul aeronavei se aflau 56 de calatori si zece membri ai echipajului. Cursa EgyptAir MS804 s-a prabusit in Marea Mediterana, au declarat surse din companie.

La randul lor, oficiali din aviatie, citati sub acoperirea anonimatului de Reuters, au spus ca probabil ca aeronava s-a prabusit in mare. Biroul de Informatii al EgyptAir din aeroportul Charles de Gaulle este pustiu. EgyptAir a publicat lista cu nationalitatile pasagerilor. Este vorba despre 30 de egipteni, 15 francezi, doi irakieni, un britanic, un belgian, un sudanez, un canadian, un portughez si un algerian. Expertul australian in aviatie Neil Hansford spune ca lipsa unui apel de urgenta al pilotilor si faptul ca avionul era unui modern sugereaza faptul ca "factori externi" ar fi putut juca un rol in disparitia sa. Controlorii de trafic aerian din Grecia si-au anuntat colegii egipteni in momentul in care au pierdut contactul cu avionul.

"Nu ne-au contactat prin radio pentru ajutor si nici nu au pierdut altitudine. Pur si simplu au disparut", a spus oficialul. Grecia s-a alaturat operatiunilor de cautare si salvare a zborului EgyptAir. Doua aeronave au fost deja trimise pe teren, conform autoritatilor. Specialistul in aviatie Alex Macheras afirmat ca avionul disparuse deja de trei ore inainte ca EgyptAir sa faca vreun anunt. In acest moment sunt patru ore de cand avionul a disparut de pe radare. Ihab Raslan, un purtator de cuvant al Aviatiei Civile din Egipt, a declarat pentru SkyNews Arabia ca Airbusul 320 cel mai probabil s-a prabusit in mare. De asemenea, el contrazice informatiile oficiale care spun ca aeronava se afla in spatiul Egiptului, aratand ca urma sa intre in spatiul tarii.

Avionul era fabricat in 2003. Ahmed Abdel, vicepresedintele EgyptAir, a declarat ca la bordul avionului se afla 66 de oameni, 53 de adulti, doi bebelusi si un copil, trei angajati de la securitate, doi piloti si cinci insotitori de zbor. Oficialul a precizat ca din interiorul avionului nu s-a efectuat niciun apel de urgenta. Capitanul zborului avea peste 6.000 de ore de zbor, dintre care 2.000 erau pe un Airbus 320. Conditiile meteo deasupra Marii Mediterane erau favorabile zborului si nu se inregistrau fenomene care ar fi putut sa puna in pericol cursele aeriiene in momentul in care avionul a disparut de pe radare. Aparatul de zbor mai avea zece minute pana la destinatie. Avionul a decolat de pe Aeroportul Charles De Gaulle din Paris la ora 23:00, ora locala a Frantei.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE