Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Achim Irimescu: "Prețul laptelui în România, la raft, depășește media europeană"

Postat la: 17.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Agriculturii și Dezvoltări Rurale, Achim Irimescu, a atras atenția că prețul laptelui în România, la raft, depășește media europeană, în timp ce prețul primit de producători este foarte mic, de aproximativ 60 de bani pe litru.

"Trebuie să găsim o soluție, împreună cu Comisia Europeană, să putem acorda subvenții pentru colectarea laptelui. Este o criză europeană pe piața laptelui, însă în România se simte mult mai puternic din cauza diferenței de competitivitate între producătorii români și cei din statele din vest. Prețul la raft este unul dintre cele mai mari din UE, dar laptele la fermier este foarte ieftin. (...) În nordul țării, producătorii sunt nemulțumiți pentru că au ajuns să comercializeze laptele cu 60 de bani. (...) Vom verifica aceste aspecte, dar cert este că așa arată cifrele. (...) Producătorii români vând laptele cu 60 de bani litrul și nu au cum să supraviețuiască. Este ușor de falimentat o fermă, dar mult mai greu să repornești o unitate de producție", a atras atenția luni Irimescu în cadrul unei conferințe de specialitate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE