Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Agențiile turism își aleg astăzi șeful ca pe vremea lui Ceaușescu

Postat la: 20.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Astazi, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) isi alege noua conducere. De fapt, alegerile de azi sunt ca pe vremea lui Ceausescu, intrucat este un singur candidat pentru functia de presedinte- Alin Burcea, si acela controversat si contestat. De fapt, Alin Burcea a mai fost presedinte ANAT si permanent de la infiintarea asociatiei a fost un bordul ei.

Practic, alegerile de azi au loc dupa sloganul: „la vremuri noi, tot noi", mai ales ca numarul candidatilor pentru Consiliul Director este mai mic decât numărul locurilor eligibile. Ca atare, alegerile de azi au starnit o multime de reactii dure la adresa lui Alin Burcea, mai ales dupa ce recent Consiliul Concurentei a declansat o investigatie in randul a 13 agentii de turism pentru practici anticoncurentiale pornind de la inregistrare video unde Burcea indemna agentiile sa se comporte ca mafia si creeze un cartel al tarifelor de pachete turistice.

Astfel, ieri, fostul presedinte al ANAT, Aurelian Marin, a transmis o scrisoare deschisa membrilor ANAT in care atrage atentia asupra riscului ca asociatia poate fi confiscata de o mana de oameni grupati in jurulu lui Alin Burcea. Nu trebuie uitat ca Alin Burcea a „confiscat" anul trecut aniversare a 25 de la infiintarea ANAT prin sarbatorirea in acelasi timp a zilei sale de nastere, stranind reactia dura a fostului presedinte ANAT din perioada 2006-2007- Gheorghe Fodoreanu..
ZIUAnews va prezenta in continuare scrisoarea deschisa a lui Aurelian Marin, cat si mesajul lui Gheorghe Fodoreanu de anul trecut pentru Alin Burcea.

Aurelian Marin: „„ANAT nu trebuie să fie sanatoriu de recuperare"

Dragi colegi,
ANAT are din nou examen! Ca fost președinte nu pot decât să vă îndemn pe toți să participați - atât examinați cât și examinatori!
Doresc să aduc în atenție câteva lucruri pe care ANAT trebuie să le facă în interior:
1. Deschidere reală către membri și problemele lor
Există în Consiliul Director un nucleu puternic ce vrea un ANAT al celor puternici, aducând în permanență în atenție un slogan de genul: "vrem calitate nu cantitate"!
Total greșit! Oare o cifră mare de afaceri însemnă calitate și una mică nu? Oare un număr cât mai mare de membri nu înseamnă o organizație mai puternică și o reprezentare a unui număr cât mai mare de agenții de turism?
Constat cu surprindere că avem chiar azi candidați la Consiliul Director ce doresc un ANAT al celor mari. Nu pot fi de acord!
2. Reforma executivului
Executivul este cel care trebuie să muncească și să pună în practică toate deciziile Consiliului Director. Să nu uităm că membrii Consiliul Director au o activitate voluntară în timp ce membrii executivului sunt anagajați și plătiți din banii ANAT, cu salarii deloc mici!
Ne trebuie un executiv tânăr, dinamic, inteligent, flexibil, optimist, muncitor, serios și de încredere, angajat pe baza capacității profesionale.
ANAT nu este și nu trebuie să fie "sanatoriu de recuperare", nu trebuie să fie locul în care pot ajunge unii cărora li s-au închis alte porți!
3. Reforma conducerii alese ANAT
Considerați viabil modelul actual? Atât timp cât la funcția de Președinte avem un singur candidat (lucru întamplat și în trecut), atât timp cât numărul candidaților la Consiliul Director este mai mic decât numărul locurilor eligibile, nu putem vorbi de alegeri.
Atât timp cât în Consiliul Director sunt oamenii care timp de multe mandate au avut un aport nesemnificativ (unii dintre ei chiar candidează în continuare) nu putem vorbi de performanțe.
Atât timp cât avem programe frumoase la candidatură dar la finalul unui mandat nu facem un bilanț individual al activității fiecăruia, nu putem vorbi de reprezentativitate.
4. Reforma întregii organizații
Statutul - funcționăm după un statut învechit și cu deficiențe. Însăși organizarea acestor alegeri a creat discuții și păreri divergențe pro și contra cu privire la oportunitatea organizării.
Reprezentativitatea - să vă aduc în atenție doar faptul că alegerile pentru BEX în 2013 și 2015 s-au făcut după modele diferite? Ca la alegerile din 2015 Președinții de regiuni aleși nu au avut posibilitatea de a fi aleși și în Biroul Executiv? Cine și-a luat libertatea de a organiza în mod diferit două sesiuni de alegeri ale BEX interpretând același statut?
5. Reforma în comunicare
Nu am fost de acord și nu sunt de acord ca informația care ajunge la membri să fie incompletă, incorectă sau falsă. Cu atât mai mult să lipsească cu desăvârșire.
Este obligația Consiliului Director și a Executivului angajat de a transmite transparent toate informațiile către membri. Iar acest lucru, astăzi, nu se întâmplă! Nu pot să nu remarc astăzi un proces puțin transparent de alegeri și o interpretare la limitarea unor prevederi statutare.
Nu pot să nu remarc faptul că din nou, la fel ca în 2013 și 2015, nu avem comunicată clar procedura de alegere a BEX.
Nu pot să nu aduc în discuție faptul că pe site-ul ANAT sunt postate procese verbale ale ședinței BEX din 24 februarie 2016 și ședinței Consiliului Director din 15 martie 2016 cu trunchierea prin omisiune a realității lucrurilor spuse și întâmplate la aceste ședințe!
Suntem obligați să facem aceste schimbări! ANAT este organizația noastră, a tuturor. Avem nevoie de ANAT, dar ne trebuie un ANAT puternic, reprezentativ, și care să cuprindă interesele tuturor.
Iar ANAT are nevoie de noi! Iar când spun NOI mă refer la cei care în mod real, sincer, deschis, doresc să facă ceva în interesul membrilor și al breslei.
La mulți ani ANAT!
Să ne vedem cu bine!
Aurelian Marin

Gheorghe Fodoreanu: "Mulţumim Alin Burcea, dar ajunge!"

"Stimati colegi,
Avem marea placere sa va confirmam, celor care nu au avut timp sa participe, dar nu numai, la deosebita reusita a sarbatorii prilejuite de ziua de nastere a colegului nostru Alin Burcea. Alin, intr-o forma buna, ca de obicei a fost o gazda care a eclipsat TOTUL, chiar si Aniversarea ANAT . TOTUSI...
- mi-ar fi placut sa fi cantat si pentru ANAT un LA Multi Ani ! , am inteles nu a mai fost timp, am cantat numai pentru Alin;
- mi-ar fi placut sa mananc dintr-un TORT ANIVERSAR 25 ANI ANAT;
- mi-ar fi placut o sala mai bine dimensionata/ distinsa pentru un asa eveniment
- mi-ar fi placut mai putin balcanism, mai mult fast, mai mult respect, mai elegant...
- mi-ar fi placut o corectitudine de informare, mai multa modestie si bun simt...
- mi-ar fi placut sa am senzatia unei organizari facute de un colectiv constituit special pentru GALA, cu idei colectate de la membri - senzatia de GALA subtilizata (simtita la multi colegi) ne-a facut sa zambim...
- mi-ar fi placut sa-mi vad presedintele...
ORICUM... Multumim Aline, din nou LA MULTI ANI, sunt convins ca fara tine (dupa cum sustin unii... ce rai) nu s-ar fi facut nimic... Felicitari ...DAR AJUNGE... Speram ca la urmatoarea Aniversare ANAT sa ne mai sarbatorim si pe noi... AR FI TIMPUL... Si totusi din partea colegilor, multi/modesti/muncitori/discreti cu drag La Multi Ani!... ANAT 25 ani!"

Gheorghe Fodoreanu, fost presedinte ANAT in perioada 2006-2007

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE