Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Airbus Beluga întâmpinat cu tunuri de apă în România

Postat la: 19.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un avion de tip Airbus Beluga, cea mai mare aeronavă cargo a companiei Airbus şi una dintre cele mai mari din lume, a aterizat miercuri după-amiază pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), fiind întâmpinat cu tunuri de apă, dat fiind că este vorba de o premieră.

Aeronava a făcut escală miercuri după-amiază pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), urmând să continue drumul spre Germania, potrivit paginii de Facebook a Aeroportului Bucureşti.

"Este unul dintre cele mai mari avioane care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă sau pe un aeroport din România. Va staţiona câteva ore, dimineaţă va pleca mai departe. A venit doar câteva ore, cât să ne bucurăm noi de prezenţa lui. Diametrul fuselajului este foarte mare tocmai pentru a putea transporta obiecte voluminoase şi mai ales alte fuselaje", a declarat Valentin Iordache, director de comunicare al Aeroportului Henri Coandă.

Avionul Airbus A300-600ST (Super Transporter) este aeronava cargo cu volumul cel mai mare din lume, fiind versiunea pentru transport marfă a avionului standard A300-600. Aeronavele au rolul de a transporta piese aeronautice de mari dimensiuni sau chiar alte avioane. Producţia acestui tip de avion a început în anul 1994, fiind fabricate cinci aparate care au fost supranumite Beluga, după numele unei balene mari. Un nou tip de avion Airbus Beluga XL, construit pe platforma Airbus A330, va intra în uz în anul 2020.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE