Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ancheta la Institutul Cantacuzino a fost preluată de DNA. Vaccinul toxic ar putea să fie rezultatul unui sabotaj

Postat la: 15.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Direcţia Naţională Anticorupţie a preluat dosarul vaccinului toxic produs în 2014 la Institutul Cantacuzino. Procurorii au stabilit şi cuantumul pagubelor în acest dosar.

Criza vaccinului toxic produs de Institutul Cantacuzino s-a declanşat în 2014, când aproximativ 400.000 de doze ale vaccinului antigripal nu au mai putut fi puse pe piaţă. Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) a descoperit în produsul biologic o concentrare mare de endotoxine, care depăşea limita impusă de cerinţele europene. Concret, depăşirea nivelului endotoxinelor impus la nivelul UE ar fi putut să producă la administrare reacţii adverse, precum febră sau şoc anafilactic.

Totodată, ANM a trimis probe, pentru reverificare, la Agenţia Medicamentului din Franţa, care a comunicat ulterior că vaccinul nu este conform normelor. Rezultatele au indicat faptul că vaccinul antigripal produs în România avea peste 3.000 de unităţi per mililitru de endotoxine, faţă de sub 100 pentru un produs conform.

Agenţia franceză a făcut şi un al doilea test, de reconfirmare, care de asemenea a indicat aceleaşi rezultate. În aceste condiţii, ANM a transmis o adresă oficială Institutului Cantacuzino şi, totodată, i-a informat pe ministrul Sănătăţii de la vremea respectivă, Eugen Nicolăescu, şi pe premierul de atunci, Victor Ponta, că vaccinul antigripal produs în ţară nu este conform şi nu poate fi pus pe piaţă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE