Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Atentie soferi! Cand ai voie sa mergi cu masina pe linia de tramvai

Postat la: 24.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Aglomeratia din orasele mari este sufocanta, mai ales daca te grabesti sa ajungi undeva. Acesta este motivul pentru care din ce in ce mai multi soferi aleg varianta mai usoara, dar periculoasa: linia de tramvai

Desi foarte multi dintre soferii din Romania cred ca circulatia pe linia de tramvai este ilegala, acest lucru este total gresit, dupa cum a explicat, pentru Ziare.com, purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere de Politie, Ovidiu Munteanu.

Potrivit Codului Rutier, soferii au voie sa mearga pe calea de rulare a tramvaiului daca bulevardul are maximum doua benzi de circulatie pe sens. Asadar, pe arterele cu una sau doua benzi pe sens, soferii au voie sa circule pe linia de tramvai, cata vreme nu perturba mersul mijloacelor de transport in comun si nu circula pe dupa refugii.

Dar ce se intampla in cazul in care avem un bulevard cu trei benzi de circulatie, insa prima banda este ocupata de masini parcate? In acest caz, teoretic exista trei benzi de circulatie, insa practic sunt doar doua. In aceasta situatie, soferii nu au voie sa patrunda pe sinele de tramvai, pentru ca se considera ca autoturismele respective sunt parcate neregulamentar. Mai mult, Octavian Munteanu sustine ca toti soferii acelor masini sunt sanctionati.

"Se considera oprire/stationare neregulematara si atunci posesorul autoturismului va primi o sanctiune contraventionala. Se fotografiaza, se filmeaza masina, unele primesc fluturasi in geam, altele - prin filmare sau fotografiere - primesc la domiciliu, dupa identificare, sanctiunea contraventionala, procesul verbal in plic, nu trebuie sa fie neaparat oprit de catre agentul de politie rutiera sau agent de politie locala", a explicat purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE