Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Călin Popescu Tăriceanu: "Nu am de ce să-mi dau demisia de la Senat. Suspect, da, ok, poţi să fii suspect"

Postat la: 25.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Călin Popescu Tăriceanu a respins posibilitatea să-şi dea demisia din fruntea Senatului din cauza dosaruluFerma Băneasa, în care este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

"Sigur că rămân președinte al Senatului, atâta vreme cât colegii mei îmi vor acorda încrederea, n-am de ce să nu rămân. (...) Nu, fără niciun fel de îndoială n-am de ce să-mi dau demisia. În momentul de față, atâta vreme cât procurorii mi-au adus la cunoștință că sunt suspect. Suspect, da, ok, poți să fii suspect. În ochii lor toată lumea e suspectă, să știți", a spus Tăriceanu.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Brașov au dispus efectuarea în urmăririi penale față de Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele Senatului este acuzat de comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa s-a dispus citarea lui Călin Popescu Tăriceanu ca martor. "Această citare a fost necesară în condițiile în care existau indicii că el ar avea cunoștință despre activitatea infracțională a grupului susmenționat, prin prisma relațiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup.

Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, în depoziția luată sub jurământ, acesta a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor și a tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată", se arată în comunicatul DNA.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE