Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Carmen Iohannis aleargă la Semimaratonul Sibiu. Klaus doar o sustine

Postat la: 28.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Klaus Iohannis este prezent sâmbătă dimineaţă în Muzeul Satului din Sibiu, unde o susţine pe soţia sa Carmen, participantă la Semimaratonul Sibiului. El a declarat că e foarte important să susţinem cauze nobile, mai ales legate de sănătate.

Carmen Iohannis aleargă pentru prima dată la un maraton. Ea a luat startul împreună cu elevii săi de la Colegiul „Gheorghe Lazăr" din Sibiu, unde este profesoară de limba engleză, pentru ajutorarea copiilor prematuri din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde medicul Livia Ognean a pus bazele Asociaţiei BabyCare şi astfel a reuşit să ajute Secţia de Neonatologie.

Carmen Iohannis va alerga pe un traseu de 5,4 kilometri, în ştafetă cu elevii ei, informează Agerpres. Susţinătorii cauzei copiilor prematuri pot dona sume de bani în contul Asociaţiei BabyCare, pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru achiziţionarea unui aparat de respiraţie la Neonatologia de la Sibiu. Carmen Iohannis participă prima dată la Semimaraton Sibiu 2016, urmând ca, sâmbătă, să alerge la proba de ştafetă 4X5km. Soţia preşedintelui a ales să alerge pentru proiectul „Dăm startul la viaţă", proiectul cu cea mai mare susţinere, informează romaniatv.net.

„A fost o surpriză şi pentru noi că doamna Carmen Iohannis a ales să participe la Semimaraton. Ne onorează foarte mult această participare. Dânsa este din Sibiu şi cunoaşte deja evenimentul foarte bine şi cunoaşte şi proiectele înscrise. Ne onorează la fel ca şi ceilalţi 2.600 de participanţi înscrişi, pentru că noi facem acest eveniment pentru comunitate şi chiar dacă unele nume care apar din când în când pe listele Semimaratorului ies în evidenţă, nouă ne place să credem că fiecare dintre cei care aleargă pentru o cauză sunt eroi. Am fost în contact direct pentru anumite detalii, dar dânsa s-a înscris direct folosind site-ul", a spus Ciprian Ciocan, director executiv Fundaţia Comunitară Sibiu, organizator al Semimaratonului.

Carmen Iohannis face sport destul de des. Soţia preşedintelui Iohannis obişnuieşte să alerge cu elevii săi. De trei ori pe săptămână, aceasta joacă tenis la un club privat din Sibiu, aparţinând finului Marius Vecerdea. Semimaratonul Sibiului este considerat cel mai important eveniment caritabil de acest gen din judeţ. În acest an s-au înscris 2.600 de oameni la Semimaraton. Din donaţiile de până acum s-au strâns aproape 300.000 de lei, potrivit organizatorilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE