Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cioloș l-a demis pe tehnocratul „copy paste" de la Ministerul Transporturilor

Postat la: 05.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Dacian Ciolos l-a demis ieri din functia de secretar de stat la Ministerul Tranporturilor pe Dorin Mitan, tehnocratul copy paste adus de fostul ministru Dan Costescu. In locul lui Dorin Mitan a fost numit Ion Trocaru, seful Corpului de Control al Ministerului Transporturilor.

ZIUAnews a semnalat inca de la numire in luna mai 2016 ca Dorin Mitan s-a remarcat prin unui plan de administrare pentru ca fostul ministrul al Transporturilor-Dan Costescu, sa ajunga directorul general la CFR SA. Trebuie precizat ca Dorin Mitan a fost recompensat cu postul de secretar de stat de catre fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, pentru simplul fapt ca a copiat corect un plan de administrare al SC CFR SA. Planul de administrare propus de Dan Costescu, in 2015, si aprobat de catre AGA de la CFR SA a fost copy paste dupa planul de administrare intocmit de catre fostul directorul general al CFR SA, Dimitris Sophocleous, dar care a fost respins in aprilie 2013 de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) - Ministerul Transporturilor condus de Relu Fenechiu şi Ministerul Finanţelor.

Pentru acest efort copy paste, Dorin Mitan a fost recompensat la aceea vreme cu un post de director in cadrul Ministerului Transporturilor, iar ulterior, la propunerea ministrului Dan Costescu, a ajuns secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Mai trebuie precizat ca numele lui Dorin Mitan este figureaza ca director general si al unei firme ( SC Transoft Informatica in Transporturi SRL Bucuresti) implicata in derularea a numeroase contracte cu CFR SA si CFR Marfa. Totodata, imediat dupa ce a ajuns secretar de stat, Dorin Mitan a dat dispozitie directorului general de la CFR SA, Marius Chiper, ca sotia sa, Anca Simona Mitan, sa fie angajata pe postul de „promotor imagine" la Directia de Comunicare si Mass Media de la CFR SA. Marius Chiper, care este bun prieten cu fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, s-a conformat imediat, si, astfel, sotia secretarului de stat Dorin Mitan a fost angajata la CFR SA, chiar daca nu avea nicio legatura cu postul de „promotor imagine", si nici compania nu avea in organigrama un asemenea post.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE