Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Comisia de control SRI: Serviciul nu a avut mandat de securitate naţională în cazul Condrea

Postat la: 25.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comisia parlamentară de control SRI precizează, miercuri, că Serviciul nu a avut mandat de securitate naţională pentru Hexi Pharma şi Dan Condrea, întrucât nu au fost întrunite condiţiile juridice pentru o astfel de solicitare care presupune restrângerea temporară a unor drepturi.

"În activităţile Serviciul Român de Informaţii, mandatul de securitate naţională este utilizat proporţional cu gradul de manifestare a ameninţărilor concrete la adresa securităţii naţionale şi în situaţii în care sunt epuizate posibilităţile de documentare prin alte mijloace şi metode specifice activităţii informativ operative. În speţa Hexi Pharma şi în cazul particular al domnului Condrea nu au fost întrunite condiţiile care să fundamenteze juridic o astfel de solicitare, in conditiile în care o astfel de solicitare implică restrangerea temporară a unor drepturi şi libertăţi fundamentale" se arată într-un comunicat de presă al Comisiei, semnat de preşedintele Georgian Pop.

Potrivit sursei citate, în urma controlului realizat de Comisie, a reieşit că în cazul Hexi Pharma, nici compania şi nici persoanele menţionate în solicitarea Comisiei nu au făcut obiectul unor mandate de securitate naţională sau măsuri de supraveghere operativă. "Precizăm, spre informarea opiniei publice, că în cadrul actualului control, Serviciului Român de Informaţii a pus la dispoziţia Comisiei o prezentare privind metodele/reglementarile/legislaţia după care se definesc operatiunile informative ("cazurile de securitate naţională")", se mai arată în comunicat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE