Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Conducerea Metrorex își bate joc de bucureșteni de dragul lui Adamescu

Postat la: 04.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Compania Metrorex, condusa la acea vreme de catre controversatul director general Aurel Radu, anunta ca "începând cu data de 21.01.2015, se va închide partial accesul în metrou la statia Piata Unirii 2, scara fixa spre magazinul Unirea Shopping Center, în vederea executarii lucrarilor la pasajul pietonal între statia de metrou Piata Unirii 2 si magazinul Unirea Shopping Center" , iar "durata estimata a lucrarilor este de 5 luni".

Insa, de atunci a trecut aproape un an si jumatate si accesul pietonal catre statia Piata unirii 2 este in continuare blocat fara ca cineva din conducerea Metrorex sau a Ministerului Transporturilor sa se sinchiseasca de acest disconfort creat calatorilor cu metroul pentru ajutorarea afacerii lui DanGrigore Adamescu, cel care inca mai controleaza magazinul Unirea Shopping Center.

Gheșeft Metrorex pentru prosperitatea lui Adamescu

La prima vedere, anuntul Metrorex atrecut neobservat, insa, in spatele acestuia, ZIUAnews a semnalat la vremea respectiva ca este un aranjament intre directorul general al Metrorex- Aurel Radu, si omul de afaceri garantat si sustinut permanent de Traian Basescu- Dan Grigore Adamescu , cel care detine magazinul "Unirea Shopping Center", cercetat de DNA in afacerea Astra Asigurari. Practic, Metrorex ainchis pentru cinci luni, accesul catre "Unirea Shopping Center" pentru a construi o iesire subterana directa de la metrou pana in magazinul familiei Adamescu. De fapt, acest tunel va fi o scara rulanta pentru urcare si coborare destinata clientilor magazinului "Unirea Shopping Center".

Astfel, Metrorex il ajuta pe Adamescu sa-si atraga clientii direct din statia de metrou si ca atare, va inchide iesirea catre Bulevardul Unirii, iar calatorii vor fi obligati sa ajunga la suprafata direct in magazinul lui Adamescu. Insa, centrul comercial detinut de catre Dan Adamescu are program zilnic intre orele 10-22.00 , iar metroul are program de circulatie de la orele 5.00 pana la 23.30. Astfel, cand magazinul va fi inchis, mai ales dimineata, calatorii vor fi obligati sa se inghesuie pe singura iesire catre Unirea.

„Durata estimată a lucrărilor este de 5 luni"

Insa, ulterior Aurel Radu, printr-un comunicat de presa a anuntat ca afacerea a fost parafata in 2011, adica cand Metrorex era condusa de catre Gheorghe Udriste, in prezent deputat PMP, fostPDL. „Contractul de execuţie lucrări la obiectivul: „PASAJ PIETONAL SUBTERANÎNTRE STAŢIA DE METROU PIAŢA UNIRII 2 ŞI MAGAZINUL UNIREA SHOPPING CENTER" este semnat încă din anul 2011, iar costul lucrărilor este suportat exclusiv decătre administratorul Unirea Shopping Center, care va asigura şi modernizareafinisajelor accesului respectiv, aceasta fiind în avantajul călătorilor. Pe toată perioada lucrărilor se va închide parţial accesul în metrou la această staţie, respectiv scara fixă.

Până la finalizarea lucrărilor, călătorii vor putea utiliza scara rulantă de la aceeaşi ieşire, nefiind condiţionaţi nici acum şi nici după finalizarea lucrărilor de accesul în Unirea Shopping Center. De asemenea, după terminarea lucrărilor, va fi disponibilă necondiţionat de programul de funcţionare al Unirea Shopping Center, ca şi până acum, scara fixă. Durata estimată a lucrărilor este de 5 luni", se mentiona in comunicatul Metrorex. Insa, de atunci au trecut de vreo doua ori cate cinci luni si accesul pe scara fixa de la piata Unirii 2 este in continuare blocat.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE