Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Consiliul Concurenţei solicită deputațílor eliminarea tarifelor minime pentru avocaţi

Postat la: 17.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Consiliul Concurenţei recomandă Parlamentului eliminarea onorariilor minime din legea avocaturii, adoptată recent de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, susţinând că ar reprezenta ''un regres'' şi că cel dezavantajat va fi consumatorul.

''Recomandăm eliminarea oricărei forme de intervenţie în piaţă prin stabilirea de onorarii minime pentru serviciile oferite de avocaţi, una dintre cele mai severe modalităţi de restricţionare a concurenţei şi care ar reprezenta un regres în ceea ce priveşte modul de reglementare şi de exercitare a profesiei de avocat în România'', susţine Consiliul Concurenţei în scrisoarea adresată Parlamentului, care prin decizia Biroului Permanent a ajuns, luni, în atenţia Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor.

În punctul de vedere prezentat Legislativului, Consiliul Concurenţei a criticat prevederile privind introducerea onorariilor minime pentru serviciile oferite de avocaţi. ''Trebuie precizat faptul că o astfel de intervenţie în piaţă a organizaţiei profesionale a avocaţilor a existat şi întrecut, aceasta fiind eliminată din lege în anul 2004, în urma demersurilor autorităţii de concurenţă. Efectele nocive în piaţă s-au păstrat însă mult timp după aceea, mulţi avocaţi raportându-se, în continuare, la onorariile din lista abrogată'', susţine preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE