Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Copiii cu sindrom hemolitic uremic sunt în stare stabilă

Postat la: 16.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cei doi copii cu sindrom hemolitic uremic (SHU) din Argeș și Bacău care sunt internați în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie" și Spitalul de Pediatrie din Iaşi, sunt în stare stabilă, conform informațiilor transmise de către medicii care îi îngrijesc Ministerului Sănătății

Copilul din Argeş, în vârstă de 1 an şi 8 luni, internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie", este supus procedurilor de dializă peritoneală. În cursul zilei de astăzi, o comisie interdisciplinară va decide dacă pacientul va rămâne internat pe secția de terapie intensivă (ATI) sau va fi transferat pe secția de nefrologie.

Pe de altă parte, copilul din Bacău, în vârstă de 1 an şi 2 luni care se află internat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, în secția de terapie intensive, este în stare stabilă și este supus procedurilor de dializă peritoneală. În ambele cazuri, direcțiile de sănătate publică și cele sanitar veterinare continuă anchetele demarate.

Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE