Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Curtea Constituţională îl dă în judecată pe jurnalistul Liviu Avram

Postat la: 26.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale, a declarat că instituţia pe care o conduce îl va acţiona în instanţă pe jurnalistul Liviu Avram de la "Adevărul". Acţiunea CCR vine ca o reacţie la un editorial publicat de jurnalist, în care afirmă că judecătorii constituţionali au fost nişte ticăloşi.

"Îl vom acţiona în instanţă pentru că aşa ceva nu se face. Nu înseamnă că, dacă ai un ziar la îndemână, poţi să scrii ce vrei", a declarat Zegrean. În editorialul incriminat, jurnalistul Liviu Avram, cel care a reușit să aducă în fața Curții Constituționale contestațiile la legea alegerilor locale, susține că jocurile au fost făcute dinainte la CCR și orice argumente ar fi fost aduse de cei care au contestat rezultatele ar fi fost aceleași. Avram susține că judecătorii CCR căutau oricum motive să stopeze orice discuție pe fondul problemei: este democratic sau nu să avem alegeri într-un singur tur de scrutin.

Liviu Avram: "Unele cuvinte, oricât de dure, merită uneori să fie puse la locul lor. Ce am descoperit acum trei zile mă îndreptățește să revendic unul dintre aceste cuvinte și să-l așez pe fruntea judecătorilor de la Curtea Constituțională. Au zis că nu sunt candidat valid, da? Și mi-au respins acțiunea ca inadmisibilă, da? Dar ei știau ceea ce, în ziua judecății, eu n-am știut și am aflat abia acum trei zile: un candidat valid, așa cum au cerut ei, nu are nicio posibilitate legală de a aduce la judecata CCR articolul privind alegerea primarilor într-un singur tur. Așa se ține o țară captivă: prin complicitatea dintre politicieni și judecătorii de la Curtea Constituțională."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE