Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Doua dintre judecatoarele care i-au anulat pedeapsa de sapte ani lui Dinel Staicu, achitate

Postat la: 19.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Judecatoarele Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu au fost achitate in dosarul in care sunt acuzate de DNA ca i-au anulat ilegal pedeapsa de sapte ani de inchisoare lui Dinel Staicu, in cazul Veronicai Carstoiu dispunandu-se continuarea procesului, decizia instantei nefiind definitiva, informeaza Mediafax

Judecatoarele Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu au fost achitate in dosarul in care sunt acuzate de DNA ca i-au anulat ilegal pedeapsa de sapte ani de inchisoare lui Dinel Staicu, in dosarul fraudarii Banci Internationale a Religiilor (BIR), in cazul Veronicai Carstoiu dispunandu-se continuarea procesului, decizia Curtii de Apel Bucuresti nefiind definitiva.

"Achita pe inculpata Badescu Liliana pentru infractiunile de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, favorizarea infractorului. Achita pe inculpata Piciarca Dumitrita pentru infractiunile de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, favorizarea infractorului si fals intelectual", se arata in decizia Curtii de Apel Bucuresti. In cazul magistratului Veronica Carstoiu, instanta a hotarat sa " disjunga cauza, atat pe latura penala cat si pe latura civila", aceasta fiind condamnata la cinci ani de inchisoare, in prima instanta, pentru alte fapte de coruptie care au legatura cu Dinel Staicu.

Procurorii anticoruptie au sustinut in momentul trimiterii in judecata ca, urmare a admiterii contestatiei in anulare, Dinel Staicu "a obtinut un avantaj patrimonial, constand in desfiintarea obligatiilor civile, in cuantum de 18.839.684,5 lei, catre Banca Internationala a Religiilor, (prin lichidator judiciar RVA Insolvency Specialists SPRL), cu caracter definitiv, cu consecinta vatamarii intereselor legale ale partii civile".

"Efectele aceleiasi hotarari judecatoresti s-au constituit intr-un ajutor efectiv dat condamnatului Dinel Staicu, caruia i s-a anulat obligatia de a executa pedeapsa definitiva din dosarul penal nr. 14165/4/2006, in care acesta fusese condamnat pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor,in forma continuata", mai precizeaza DNA.

La admiterea contestatiei in anulare, explica DNA, cele trei judecatoare au invocat autoritatea de lucru judecat, respectiv ca, anterior pronuntarii definitive a pedepsei de condamnare a lui Staicu de catre Curtea de Apel Bucuresti, o alta instanta de judecata, respectiv Curtea de Apel Craiova, ar fi pronuntat o decizie opusa, favorabila condamnatului, pentru aceleasi fapte.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE