Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul director adjunct al Politiei Capitalei, Roberto Ababei, condamnat la 3 ani inchisoare cu suspendare

Postat la: 31.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul director adjunct al Politiei Capitalei, comisarul sef Roberto Ababei, a fost condamnat marti de Tribunalul Bucuresti la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta, dupa ce a primit 13.000 de euro de la doi oameni de afaceri, cercetati intr-un dosar de evaziune fiscala, informeaza Agerpres. Decizia nu este definitiva

In acelasi dosar, Eduard Alexandru Zama si Dan Mihai Pencea, cei care i-au dat bani comisarului de politie, au fost condamnati la doi ani si sase luni, respectiv doi ani inchisoare, ambele pedepse fiind cu suspendare. Instanta a mai dispus incetarea masurii arestului la domiciliu pentru Roberto Ababei si mentinerea sechestrului asupra sumelor de 24.800 lei, 3.795 euro si 320 lire sterline, precum si confiscarea sumei de 14.855 lei.

Potrivit DNA, in perioada 14 iulie - 6 august 2015, Roberto Ababei, in calitate de director general adjunct al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti, in mod direct si pentru sine, a primit de la Eduard Alexandru Zama si Dan Mihai Pencea, in calitate de administratori ai unei societati comerciale, suma totala de 13.000 de euro (in doua transe - 10.000, respectiv 3.000 de euro) si produse alimentare (in valoare totala de 820 lei), lasandu-i pe acestia sa creada ca are influenta asupra lucratorilor de politie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, care efectuau cercetari cu privire la presupuse infractiuni de evaziune fiscala, savarsite de oamenii de afaceri, in legatura cu activitatea firmei pe care o administrau.

Ababei mai este acuzat ca, in acelasi context, le-a creat celor doi oameni de afaceri impresia ca are influenta si asupra unei persoane cu functie de conducere din cadrul Politiei Capitalei, care conduce, indruma si controleaza activitatea Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice. El le-a promis oamenilor de afaceri ca ii va determina pe anchetatori sa indeplineasca acte contrare indatoririlor lor de serviciu, respectiv sa efectueze in mod necorespunzator, favorabil celor doi administratori, activitatile cu privire la infractiunile fata de care se desfasurau cercetari.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE