Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul şef de Cancelarie al lui Tăriceanu, Dorin Marian, suspect în dosarul „Ferma Băneasa"

Postat la: 25.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După ce ieri DNA a dispus începerea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, astăzi procurorii DNA l-au luat în vizor şi pe Dorin Marian, fostul şef al Cancelariei primului ministru pe vremea în care Tăriceanu îndeplinea această funcţie în stat, şi au dispus efectuarea urmăririi sale penale.

Marian are calitatea de suspect şi este acuzat de mărturie mincinoasă în acelaşi dosar „Ferma Băneasa", în care Remus Truică, prinţul Paul, Dan Andronic şi mai mulţi milionari israelieni au fost deja trimişi în judecată.

Procurorii anticorupţie arată că, după ce a fost citat ca martor şi după depunerea jurământului, Dorin Marian a făcut declaraţii mincinoase cu privire la faptul că Marius Andrei Marcovici a fost consilierul său personal în perioada în care a îndeplinit funcţia de şef al Cancelariei primului ministru.

„Declaraţia mincinoasă constă în faptul că, deşi calitatea de consilier personal pe care a avut-o Marcovici Marius Andrei, în raport cu Marian Dorin, rezultă din înscrisurile de la dosar, care confirmă inclusiv faptul că încheierea contractului a fost realizată pe perioadă determinată, respectiv pe durata exercitării funcţiei de şef al Cancelariei primului ministru de către suspect, acesta a negat această evidenţă", se arată în comunicatul DNA.

Astfel, în declaraţia care i-a fost luată sub jurământ, Dorin Marian ar fi minţit cu privire la „aspectele esenţiale ale cauzei", iar prin acest lucru a împiedicat şi a îngreunat cercetările şi tragerea la răspundere penală a inculpaţilor.

Marţi, procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale, în acelaşi dosar al retrocedării ilegale a Fermei Băneasa şi a unei porţiuni di Pădurea Snagov, a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, sub acuzaţiile de mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului. Procurorii DNA au arătat că, în timpul anchetei, Tăriceanu a fost citat ca martor, pentru că „existau indicii că el ar avea cunoştinţă despre activitatea infracţională a grupului susmenţionat, prin prisma relaţiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup".

Tăriceanu a menţionat, în mod nereal, că nu are cunoştinţă despre achiziţionarea drepturilor succesorale ale prinţului Paul al României de către Tal Silberstein, Remus Truică şi alţi inculpaţi şi că nu a discutat cu Remus Truică despre taxele notariale, a notat DNA.

Preşedintele Senatului a mai declarat, în mod nereal, susţin procurorii anticorupţie, că nu are relaţii apropiate şi nu a păstrat legătura cu Dan Andronic şi Tal Silberstein, cu care s-a întâlnit doar sporadic, că nu ştia de acest dosar şi că nu l-a introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România.

Tăriceanu a mai spus la DNA că nu a avut o relaţie apropiată cu Marius Marcovici, fostul său consilier şi om de afaceri, şi că nu ştie despre legătura acestuia cu Tal Silberstein. „Aceste declaraţii sunt aspecte necorespunzătoare adevărului, fiind contrazise de probatoriul administrat în cauză (declaraţii ale martorilor, suspecţilor şi alte mijloace de probă)", arată DNA.

Până acum, în dosarul „Ferma Băneasa" au fost în care Remus Truică, prinţul Paul, Dan Andronic şi mai mulţi milionari israelieni au fost deja trimişi în judecată. În total, în acest dosar a fost calculat un prejudiciu de peste 145 de milioane de euro.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE