Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












George Copos, urmărit penal pentru plagiat in cazul unei carti scrise in inchisoare

Postat la: 16.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a inceput urmarirea penala pentru plagiat in cazul lui George Copos, in cazul unei carti pe care acesta a scris-o in inchisoare

Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri făcute de Administrația Națională a Penitenciarelor, fiind anchetate infracțiuni de instigare la abuz în serviciu, participare indirectă la abuz în serviciu și atingere la legea drepturilor de autor, anunta Digi24. Istoricul Cătălin Parfene a descoperit acum cateva luni că o carte scrisa de George Copos in inchisoare are același titlu și conține mai multe pasaje ce ar fi fost copiate din teza sa de masterat din 2005.

Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a transmis, in ianuarie 2016, ca a finalizat analiza suspiciunilor de plagiat din cartea scrisa in inchisoare de George Copos "Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI". Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica a declarat atunci ca lucrarea este un plagiat mai subtil, realizat prin parafraza.

In aprilie 2015, omul de afaceri George Copos, care executa o pedeapsa de patru ani de inchisoare, a fost acuzat ca a plagiat in cartea pe care a scris-o in timpul detentiei, "Aliante matrimoniale in politica principilor Tarii Romanesti si Moldovei intre secolele XIV-XVI". Intre timp, el a fost eliberat. Potrivit lui Parfene, lucrarea lui Copos "are o structura identica, aceeasi abordare istorica, acelasi tip de argumentatie, expresii si pasaje similare si o structura identica a ideilor".

Totodata, Parfene a sustinut ca lucrarea lui Copos a fost coordonata de acelasi profesor. Istoricul a aflat asta pentru ca o copie a cartii a fost trimisa Bibliotecii Nationale, dupa cum prevede legea, toate celelalte exemplare fiind aparent cumparate de catre autor. Copos a scris cinci carti in cele 400 de zile petrecute in spatele gratiilor. El a fost eliberat conditionat pentru ca avea peste 60 de ani si pentru ca a lucrat in atelierul de dulgherie al penitenciarului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE