Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gruia Stoica confirmă că omul lui Cioloș a devalizat CFR Marfă cu peste 1.000.000 de euro

Postat la: 05.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat cu doua zile in urma ca Mihut Constantin Craciun, managerul general al CFR Marfa impus de catre premierul Dacian Ciolos, a diminuat capitalul social al companiei cu peste un milion de euro printr-o inginerie penala. Acesta a diminuat, cu de la sine putere, capitalul social detinut de CFR Marfa in ascocierea cu firma "Rolling Stock Company" de la 166.000.000 de lei la 161.000.000 de lei, adica cu 5.000.000 de lei, reprezentand circa 1.100.000 de euro.

Trebuie precizat ca firma controlata de afaceristul Gruia Stoica-Grup Feroviar Roman a deţinut 51% din acţiunile de la "Rolling Stock Company", iar CFR Marfă 49%. Dar aceasta diminuare de capital este ilegala, intrucat Mihut Craciun nu are aprobarea CA de la CFR Marfa si nici a Adunarii Generale a Actionarilor, adica a ministrului Trnsporturilor, Sorin Buse. Mai mult. ministrul Sorin Buse habar nu are pentru simplu fapt ca reprezentantii Ministerului Transporturilor in AGA de la CFR Marfa nu au avut imputernicire de la ministru pentru diminuarea capitalului social al CFR Marfa in asocierea de la "Rolling Stock Company".

Ieri, printr-un drept la replica (vezi documentul in facsimil), firma controlata de Gruia Stoica confirma diminuarea capitalul social al societatii "Rolling Stock Company".

„Reducerea Capitalului Social al societății Rolling Stock Company a fost făcută dintr-o serie de rațiuni economice și asupra ei au căzut de acord ambii acționari, fara sa fie afectata pondrea fiecarui partener in structura actionariatului", se precizeaza in adresa grupului de firme controlat de Gruia Stoica. Mai mult, „Rolling Stock Company, asocierea dintre CFR Marfă și Grup Feroviar Român, a realizat anul trecut un profit operațional în valoare de 52.819.545 lei, adică aproximativ 12 milioane de euro. Acționarii au decis să repartizeze, sub formă de dividende, un profit în valoare de 23.081.462 lei. În urma acestei decizii, CFR Marfă va primi suma 11.308.716, adică peste 2.500.000 de euro". Oare cine a mandatat pe reprezentantul CFR Marfa in firma Rolling Stock Company, sa fie de acord cu repartizarea acestei cote de dividende?

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE