Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Guvernul dă liber la contracte fără licitație

Postat la: 30.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Anuntul Guvernului de a inchide Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) pentru trei săptămâni ar putea fi mare prilej de contracte date rapid şi cu justificare. Peste un miliard de lei ar putea fi cheltuiţi fără transparență, fără competiție şi fără licitaţii.

Până pe 15 iunie se pot încheia doar contracte directe şi asta în plin scandal privind achiziţiile din Sănătate. Platforma prin care autorităţile statului încheie contracte trebuie adaptată la schimbările făcute de autorităţi la legea achiziţiilor publice, deci nu funcţionează până la jumătatea lunii iunie. Normele de aplicare vor fi aprobate abia săptămâna viitoare şi această întârziere ar putea să genereze şi ea dificultăţi.

„Planul este să avem aceste norme aprobate marţi. Ele sunt în lucru, în finalizare în acest moment. De acum până pe 15 iunie se vor putea face achiziţii doar directe. (În ce plafoane se pot face aceste achiziţii?) E plafonul clasic, de 15.000 de euro, dar licitaţiile în curs sunt în derulare pe baza vechii legislaţii, deci nu avem o întrerupere a procedurii propriu-zise, dacă procedura de licitaţie a început deja. Licitaţiile se desfăşoară pe vechea legislaţie", a spus Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE