Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Jaf incredibil la CFR Marfă: Peste 100.000 de euro pentru hărtie de scris, toner și rechizite, dar si covoare de 3.000 de euro

Postat la: 31.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a relatat recent despre faptul ca mai multi smecherii din Ministerul Transporturilor stau cu chirie modica in conditii de lux intr-un imobil cu destinatia locuinte pentru interventii detinut de compania CFR Marfa pe strada Turda, nr.98, din Capitala.

Pentru dotarea si amenajarea spatiilor acestor asa zise locuinte de interventie, cu o suprafata locuibila medie de circa 100 mp, CFR Marfa a platit sume uriase, in timp ce compania merge pe pierderi. Astfel, smecherii din Ministerul Transporturilor printre care se numara directorii Anisoara Cornila si Petre Neacsa, si consilierii Veronica Merticariu si Cristian Silaghi, a ajuns sa aiba conditii de lux, platind, in medie pe zi, circa 40 de lei, adica in jur de 9 euro.

Plasme, mașini de spălat, fără număr, dar și covoare de 3.000 de euro

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, persoana care s-a ocupat si se ocupa de dotarea acestor apartamente de lux este Violetei Ionescu, fiica fostului controversat lider sindical feroviar Dumitru Sandel, in prezent pensionar, dar angajat la compania feroviara privata UNICOM. Din august 2014 si pînă in prezent aceasta este Şef Serviciu Documentaţie, Achiziţii, Licitaţii, Valorificare Resurse al companiei CFR Marfa unde incaseaza lunar circa 3.500 de lei net. Din aceasta postura, Violeta Ionescu a facut achizitii exorbitante pentru aceste apartamente din strada Turda, despre care unele se stiu, dar de alte ...pauza.

Astfel, numai in ultimul timp s-au achizitionat covoare in valoare de 12.000 de lei, adica circa 3.000 de euro. De asemenea, cine are curiozitate poate constata ca s-au cumparat o multime de televizoare cu plasma, mii de metri patrati de perdele si draperii, oale si cratite de inox cam cat folosea cantina de la 23 August, sute de masini de spalat vase si zeci de masini de spalat rufe, cuptoare microunde fara numar, vesela peste vesela mai ceva ca la Intercontinental, sute de seturi pentru baie, pilote tot fara numar. Este curios cum s-a ajuns sa se achizitioneze atatea bunuri, cine le-a comandat si daca acestea exista sau au existat in realitate pentru ca multe dintre ele au fost luate de al IKEA unde pe facturile se mentioneaza doar codurile de produse si nu produsul in sine.

O nouă modă: achiziții costisitoare, dar fără număr

Surprinzator este ca de la inceputul acestui an si pana in prezent la sediul central al CFR Marfa s-a achizitionat de la o singura firma (Mida Soft) hartie de scris in valoare de 89.046 de lei- circa 20.000 de euro, cartuse toner de 299.641 de lei- in jur de 66.000 de euro, iar rechizite de 100.691 lei, reprezentand circa 22.000 de euro. Practci, pentru aceste consumabile s-a cheltuit peste 100.000 de euro. Trebuie precizat ca moda acestor achizitii fara numar este mai veche la CFR Marfa. De exemplu, in 2014 s-a achizitionat toner tot de la o singura firma (Top Birotica) in valoare de 517.400 de lei, rechizite de 374.479 de lei si hartie de 109.874 de lei.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE