Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Klaus Iohannis: Situaţia din Sănătate va fi discutată în CSAT. SRI şi-a făcut treaba

Postat la: 19.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele a anunţat că în viitoarea şedinţă a CSAT, de pe 27 mai, un subiect de discuţie va fi situaţia din sistemul sanitar, după recentul scandal al dezinfectanţilor. Klaus Iohannis a precizat că, în pregătirea şedinţei, a cerut informări şi propuneri de soluţii şi de la Ministerul Sănătăţii, şi de la Servicii

Totodată, şeful statului a spus că problemele nu vor fi rezolvate în CSAT, ci doar discutate. "Politicile, normele şi procedurile trebuie să vină de la Ministerul Sănătăţii", a subliniat Klaus Iohannis. Klaus Iohannis: „Din păcate s-a văzut şi cu ocazia ultimului scandal public, cel al dezinfectanţilor, ce pagube imense pot să apară din cauza nepăsării şi a corupţiei.

După cum probabil vă amintiţi am inclus elemente de sănătate în documentul numit Strategia Naţională de Apărare a Ţării şi am inclus sănătatea la chestiuni de securitate naţională. Având în vedere toate acestea, am inclus pe ordinea de zi a CSAT, care va avea loc săptămâna viitoare, pe 27 mai, un punct destinat acestui sector. Am cerut materiale de la Ministerul Sănătăţii, de la instituţiile care au informaţii în legătură cu aceste chestiuni şi am cerut să vină nu doar cu prezentarea situaţiei ci şi cu soluţii.

Ca să nu apară nişte aşteptări care apoi crează nişte soluţii parţiale, precizez că nu în CSAT se rezolvă această problemă. În CSAT se discută, se găsesc interconexiunile între ce face Ministerul Sănătăţii şi ce fac Serviciile. Dar rezolvarea chestiunilor nu se face în CSAT. Politicile trebuie create la Ministerul Sănătăţii. Tot Ministerul Sănătăţii trebuie să vină cu norme îmbunătăţite, să facă proceduri care să prevină apariţia altor probleme.

Procurorii şi poliţiştii să îi caute pe cei care, dacă există, sunt vinovaţi de încălcarea legii. Este evident că în domeniul sănătăţii nu avem de a face doar cu o problemă punctuală pe dezinfectanţi, avem numeroase probleme care pot fi rezvolvate doar dacă cei care au răspunderi vin cu soluţii serioase."

"Nu am avut impresia că SRI încearcă să acopere nereguli. Şi în acest caz şi-a făcut datoria. Persoanele care au primit informări nu le-au citit cu atenţie, iar unele autorităţi nu şi-au făcut treaba aşa cum trebuie. Informările sunt cu titlu „secret" şi „strict secret", nu sunt destinate informării publice. Anumite informări ajung la Administraţia Prezidenţială. Dacă sunt specifice unui anumit domeniu, ele ajung la consilierii care se ocupă de acest domeniu. Nu-mi amintesc de nicio discuţie sau informare care s-ar fi referit la un anumit producător. Dar au fost discuţii despre unele nereguli. În momentul în care primim informări, noile citim şi ne considerăm informaţi. Preşedinţia nu este vreun organ de control. Dacă primesc vreo informare despre o situaţie pe care o consider gravă, pot să discut despre ea cu prim-ministrul. Imediat după Colectiv am primit câteva informări grave şi le-am discutat la vremea respectivă".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE