Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Finanţelor vrea să schimbe boardul CEC Bank din temelii şi începe procesul de recrutare

Postat la: 12.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

CEC Bank vinde credite pentru achiziţia de terenuri agricole cu o dobândă începând de la 4,31% pe an Imocredit IFN a luat un credit de 5 mil. lei de la CEC Bank pe 10 ani ca să îşi finanţeze activitatea proprie de creditare în real-estate. CEC Bank vrea să dea companiilor credite în lei pe 15 ani cu dobânzi de la 2,95%.

Ministerul Finanţelor a demarat procedura de achiziţie de servicii de recrutare de personal pentru selectarea celor 9 membri ai Consiliului de Administraţie al băncii de stat CEC Bank. Anunţul a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. „Consider că în toate companiile de stat este necesară implementarea guvernanţei corporative pentru a îmbunătăţi calitatea bunurilor şi serviciilor oferite de companiile publice, precum şi pentru creşterea performanţelor financiare. În urma adoptării de către Parlament a Legii nr. 111, am ales să începem procedurile pentru selecţia conducerii CEC datorită importanţei pe care o are această insti­tuţie în sistemul bancar. E doar startul, procesul este unul mai amplu ce va continua săptă­mâna viitoare cu lici­taţii şi pentru restul com­pa­niilor din subor­di­nea minis­te­ru­lui", a anun­ţat mi­nis­trul finan­ţelor, Anca Dragu.

Con­tractul, cu du­rata până la 31.12.2016, are o valoare de 129.600 lei, fără TVA. Suma va fi achitată din bugetul Ministerului Finanţelor. Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ. Cerinţele şi condiţiile de participare sunt detaliate în caietul de sarcini. Potrivit Legii nr. 111/2016, este obligatoriu ca selecţia candidaţilor să fie efectuată de un expert independent, persoană fizică sau juridică, specializată în recrutarea resurselor umane, în cazul întreprinderilor publice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: au cifră de afaceri de 7,3 milioane de euro şi au cel puţin 50 de angajaţi.

CEC Bank S.A. se încadrează în această categorie. În acest moment, boardul CEC este condus de Radu Graţian Gheţea, care este şi directorul executiv. Conform noilor reglementări ale BNR, preşedintele boardului trebuie să fie o altă persoană decât directorul executiv al băncii. Cei nouă membri ai boardului CEC sunt: Radu Graţian Gheţea (preşedinte), Andrei Liviu Stamatian, Mihaela Lucica Popa, Gheorghe Carabasan, Ciprian Badea, Mirela Sitoiu, Valentin Mavrodin, Mihai Gogancea Vatasoiu, Magdalena-Luminiţa Manea, Eugen Dragoş Doroş. Radu Gheţea, ca preşedinte şi director general, operează prin prelungire de mandat din partea Ministerului Finanţelor acţionarul băncii având în vedere că ministerul nu a reuşit să impună o nouă conducere.

Acum un an, Ministerul Finanţelor, condus de Orlando Teodorovici, a propus o nouă conducere executivă, în frunte cu Enache Jiru, şeful Trezoreriei statului, dar acesta plus ceilalţi nominalizaţi nu şi-au depus dosarele de aprobare la BNR sau s-au retras, cum a fost cazul lui Lucian Anghel, preşedintele Bursei şi CEO-ul BCR Pensii. Radu Gheţea, ca preşedinte şi director general, are un venit de 21.000 euro pe lună. În ultimul timp au existat mai multe discuţii legate de numirea unui nou CEO, dar Ministerul Finanţelor preferă ca acesta să fie selectat prin ordonanţa 109, de recrutare publică.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE