Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Mediului, Cristiana Palmer Pașca, impune o conducerea administrativă ilegală la Romsilva

Postat la: 24.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Palmer Pasca, a demonstrat prin organizarea concursurilor de desemnare a membrilor Consiliului de Administratie si a directorului general al Regiei Nationale a Padurilor- Romsilva ca nu are habar de legislatia romaneasca.

Din interpretare gresita a Ordonantei de urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, s-a ajuns sa se puna carul inaintea boilor. Astfel, in aceasta perioada se organizeaza concurs pentru desemnare a inca trei membrii in Consiliul de Administratie de la RNP, dar deja a fost desemnat prin concursul jurizat de secretarul de stat din MMAP Erika Stanciu cel care va fi director general, adica Ciprian Pahontu. Inainte de desemnarea lui Ciprian Pahontu ca director general, ministerul condus de Cristiana Palmer Pasca mai selectase prin concurs in baza OUG 109/2011 trei membrii ai CA de la RNP- Dan Achim, Ion Chisalita si Daniel Nicolaescu.

Insa, desemnarea directorului general al Romsilva de catre MMAP nu respecta prevederile OUG 109/2011, care la articolul 18 precizeaza foarte clar „Directorii regiei autonome sunt numiţi de consiliul de administraţie. Consiliul de administraţie poate decide să fie asistat sau ca selecţia să fie efectuată de un expert independent, persoană fizică sau juridică, specializată în recrutarea resurselor umane, ale cărui servicii sunt contractate în condiţiile legii". Mai la articolul 9, alineatul 2, litera c si d. se mentioneaza: Consiliul de administraţie „numeşte şi revocă directorii şi stabileşte remuneraţia lor" si „evaluează activitatea directorilor, verifică execuţia contractelor de mandat ale acestora". Ori ceea ce se intampla acum la Romsilva este contrar prevederilor acestei ordonante, adica a desemnat un director dar nu exista Consiliu de administratie. Oare s-au facut intentionat aceaste mutari sau e prostie si amatorism managerial la nivel de MMAP?

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE