Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nicușor Constantinescu, adus cu targa și jandarmii la instanță

Postat la: 20.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a fost adus vineri de la spital cu ambulanța, pe targă, la instanță unde DNA cere înlocuirea controlului judiciar cu arestarea sa preventivă.

Constantinescu a fost preluat de jandarmi vineri după-amiază din Spitalul Județean de Urgență Constanța, în baza unui mandat, fiind adus cu ambulanța la Curtea de Apel pentru a fi prezent la judecarea cererii de arestare. După ce a fost transportat cu ambulanța la instanță, Nicușor Constantinescu a intrat în sala de judecată în cârje.

Curtea de Apel îi permite lui Nicuşor Constantinescu să stea pe tot parcursul şedinţei în scaun cu rotile, iar la proces asistă şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă, a mai scris ziarul local. La un moment dat Curtea a decis că se suspendă ședința pentru a-i lua tensiunea lui Nicuşor Constantinescu. S-a descoperit că are o tensiune de 24-18, potrivit publicației locale.

„Nu pot să dau declaraţii în cauză. Sunt bulversat. Este foarte importantă această şedinţă. Este în joc libertatea mea. La un termen următor, în funcţie de starea de sănătate, voi da declaraţii", a declarat vineri Constantinescu.

Anterior, acesta a acuzat că „este un abuz făcut de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa. Bodean de la DNA este Zoro de Dobrogea. Totul este un abuz al DNA Constanţa". Pe de altă parte, procurorul DNA Constanţa a cerut ca şeful CJC să fie arestat preventiv. Acesta a spus că Nicuşor Constantinescu tergiversează cauza şi manifestă rea credinţă.

„Vreau să vă spun ceva. Am vrut să mă prezint aici. Nu am vrut să mă sustrag", a mai declarat Constantinescu despre prezența sa într-o ipostază inedită la instanță. Procurorii DNA Constanţa au cerut, joi, înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestului preventiv în cazul acestuia.

Procurorii susțin că Nicuşor Constantinescu s-ar fi sustras de la obligaţiile prevăzute prin măsura controlului judiciar, respectiv obligaţia de a se prezenta la instanţă la termenele prevăzute, după ce, în ultima perioadă, preşedintele CJ Constanţa s-a internat de mai multe ori în diverse unităţi sanitare chiar în preajma termenelor de judecată.

Astfel, joi dimineaţă, el trebuia să fie prezent la Curtea de Apel Constanţa, fiind termen în dosarul privind subfinanţarea Centrului Militar Zonal, dar miercuri seară preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa s-a prezentat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, ulterior fiind internat. La fel s-ar fi întâmplat şi la ultimele termene, din luna aprilie, când Nicuşor Constantinescu s-a internat.

În referatul prin care se solicită înlocuire a măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive, procurorul arată că, de la data de 29 martie 2016 până în prezent, Nicușor Constantinescu a lipsit de la toate termenele de judecată, cu rea credință, motivând că este nedeplasabil ca urmare a unei intervenții chirurgicale la un picior, pentru a cărei recuperare s-a internat la Sanatoriul Balnear Techirghiol.

"Instanța de judecată chiar a încercat să îl audieze pe inculpat în incinta sanatoriului, dar acesta din urmă nu a fost de acord. Deși inculpatul pretindea că nu se putea deplasa, până în prezent acesta a părăsit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-și rezolva diverse probleme personale. De exemplu, la data de 14 mai 2016, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a participat la sărbătorirea a 25 de ani de la absolvirea facultății, implicându-se foarte activ în organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea și cazarea unor persoane, stabilirea numărului participanților, angajarea unei formații care să asigure fondul muzical etc. Mai mult, într-o publicație locală au fost publicate ulterior fotografii realizate în aula facultății în care inculpatul apare poziționat pe unul dintre cele mai de sus rânduri ale sălii. Din referatul procurorilor se desprinde concluzia că, în perioada respectivă, inculpatul Nicușor Daniel Constantinescu a fost perfect capabil din punct de vedere fizic să se deplaseze în afara sanatoriului balnear atunci când interesele personale i-au dictat-o, însă a refuzat de mai multe ori să se prezinte în instanță pentru a participa la procedura în cadrul căreia chiar el a insistat să fie audiat, urmărind cu rea credință tergiversarea cauzei", se arată în referatul DNA.

În octombrie 2015, Constantinescu a fost condamnat în primă instanță de Tribunalul Constanţa la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz în serviciu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE