Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












PSD ar putea renunţa momentan la revocarea lui Zgonea: Este lamentabil că se agaţă de funcţie

Postat la: 04.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Social-democraţii consideră că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ''se agaţă de funcţie prin tertipuri procedurale'' şi califică demersul său drept ''ridicol şi trist''

''Încercarea lui Valeriu Zgonea de a se agăţa, prin tertipuri procedurale, de funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor este ridicolă şi tristă. Valeriu Zgonea a fost ales în această funcţie în calitatea sa de membru al PSD şi nu în virturea unor calităţi personale speciale. Este regretabil că un om, pe care PSD l-a sprijinit pentru o demnitate atât de importantă în statul român, şi-a pierdut complet decenţa, aruncând cu noroi şi făcând circ. PSD a iniţiat procedura de revocare din funcţie a lui Valeriu Zgonea. Conform procedurilor legale, în perioada imediat următoare PSD va desemna o nouă persoană pentru această funcţie'', a transmis partidul prin intermediul unui comunicat de presă.

Pe de altă parte, secretarul general al PSD, deputatul Marian Neacşu, a declarat miercuri că obiectivul partidului nu va mai fi revocarea lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, ci câştigarea alegerilor locale. "Observând cu câtă obstinaţie se ţine de scaun domnul Zgonea cred că o să luăm o decizie în forul politic al partidului, sunt absolut sigur că ne vom aşeza mai mult pe campanie electorală. Luăm în calcul o astfel de variantă (de amânare -n.r.) noi nu avem de gând să excedăm un scandal", a declarat Marian Neacşu.

El a spus că subiectul revocării lui Valeriu Zgonea ar putea fi reluat după alegerile locale din 5 iunie. "Eu nu cred că până atunci o să mai discutăm lucrul acesta în partid, pentrui că chiar nu ne interesează în mod deosebit acest lucru. E foarte puţin important pentru noi cine va conduce lucrările Camerei în continuare, în condiţiile în care opinăm că cea mai mare a parlamentarilor se va ocupa de campania electorală şi tot mai puţin de ceea ce se întâmplă aici", a afirmat Neacşu.

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor în care s-a discutat solicitarea PSD de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, a fost suspendată, deoarece acesta a susţinut că poate fi revocat doar la cererea liderului grupului din care face parte, iar el este neafiliat. Pe de altă parte, grupul PSD a argumentat că afilierea sau neafilierea se anunţă în plenul Camerei Deputaţilor. Grupul liderilor va solicita un punct de vedere Comisiei juridice, iar o decizie se va lua în următoarea şedinţă a Biroului Permanent.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE