Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Putin: „Rusia nu va permite ca Marea Neagră să devină lac NATO!"

Postat la: 31.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rusia va răspunde în mod corespunzător la posibilele amenințări ale NATO la Marea Neagră și nu va permite ca aceasta să devină „lac NATO", a avertizat Aleksandr Grușko, reprezentantul permanent al Moscovei pe lângă Alianța Nord-Atlantică.

Într-un interviu apărut marți în oficiosul Rossiiskaia Gazeta, diplomatul rus a declarat că „NATO încearcă să transfere planurile de confruntare la Marea Neagră". Aleksandr Grușko a afirmat: „De curând, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că transformarea Mării Negre în ‘lac rusesc' este ceva inacceptabil. Dar toți din NATO știu că Marea Neagră nu va deveni niciodată ‘lac NATO' și că vom lua toate măsurile necesare pentru a neutraliza posibilele amenințări și încercări de a exercita presiuni asupra Rusiei din sud."

Diplomatul rus a continuat: „Tendința de deteriorare a relațiilor dintre Rusia și NATO continuă." Declarațiile lui Grușko vin la numai o zi după ce Adunarea Parlamentară a NATO, reunită vreme de trei zile la Tirana, a adresat luni un apel aliaților să fie pregătiți față de „amenințarea potențială" a Rusiei la adresa unuia dintre ei.

"Provocarea dinspre Rusia este reală şi serioasă", a declarat americanul Michael Turner, preşedintele Adunării care a reunit aproape 250 de parlamentari din 28 de ţări membre ale Alianţei. Declaraţia adoptată în unanimitate deplânge "folosirea forţei de către Rusia împotriva vecinilor săi şi tentativele de intimidare a aliaţilor" NATO.

În aceste circumstanţe, NATO "nu are altă opţiune decât să considere eventualitatea unei acţiuni agresive a Rusiei împotriva unui membru al Alianţei ca o ameninţare potenţială şi să adopte răspunsuri adecvate şi proporţionale", a subliniat declaraţia. Relațiile dintre NATO și Rusia s-au deteriorat grav după anexarea Crimeii, în 2014.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE