Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Românca acuzată că şi-a răpit copilul, extrădată în Canada: „Eu zic că este o eroare judiciară"

Postat la: 24.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, extrădarea femeii acuzate în Canada că şi-a răpit copilul şi, totodată, arestarea acesteia, hotărârea nefiind definitivă.

„Admite cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Canada, împotriva persoanei extrădabile Nedelcu Anamaria, pentru judecarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de răpire, cu încălcarea unui ordin de custodie. Fiind întrunite condiţiile legale ale extrădării, dispune luarea măsurii arestării în vederea predării persoanei extrădabile Nedelcu (fostă Musteaţă) Anamaria, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, pana la predare", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Anamaria Nedelcu va fi arestată doar dacă instanţa superioară va menţine decizia Curţii de Apel Bucureşti. Femeia a locuit în Canada până în 2014 când a decis să plece alături de unul dintre copii săi minori, deşi pentru acesta avea ordin comun de custodie alături de tatăl lui. După plecare, tatăl copilului a făcut plângere penală iar acum femeia este cercetată pentru răpire şi încălcarea unui ordin comun de custodie, fapte pentru care, în Canada, riscă până la 10 ani de închisoare. Curtea de Apel Bucureşti a dispus, la data de 13 aprilie, arestarea preventivă a acesteia însă după câteva zile, instanţa supremă a decis eliberarea.

„Curtea constata ca fiind greşită, motivarea Înaltei Curţi, cuprinsa in decizia nr.564/21.04.2016, in sensul ca statul solicitant trebuia sa formuleze si o cerere de arestare provizorie si nu a făcut-o. Statul canadian, a transmis împreună cu cererea de extrădare si mandatul de arestare emis la data de 10.07.2014 de Curtea din Quebec, Canada, solicitându-se autorităţii judiciare din Romania, aplicarea normelor legale in materie, acestea fiind clar exprimate in Tratatul de extrădare si Legea nr.302/2004 republicata, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, instanţa romana fiind obligata a aprecia cu privire la solicitarea de arestare a persoanei extrădabile, transmisa de statul solicitant", mai precizează Curtea, în legătură cu eliberarea din arest a femeii.

După aflarea sentinţei, Ana Maria Nedelcu a explicat o dată în plus motivul pentru care a plecat din Canada şi a povestit modul în care băieţelul ei a fost luat din propria-i custodie, fiind dat în custodie comună. „Mi s-a luat mie custodia şi s-a mers la o custodie comună cu un tată abuziv care traumatiza copilul şi din punct de vedere fizic şi psihic şi sexual. Deci, s-a decis să fie dezrădăcinat de unde avea el casa în Toronto şi unde avea el colectiv şi rupt de familia lui maternă, de sora lui cu care crescuse şi trimis undeva, la un tată şomer, care stă într-o locuinţă socială...", a spus aceasta.

Situaţia din Canada se datorează, potrivit româncei, faptului că ea este vorbitor de limbă engleză şi în regiunea în care locuieşte există un conflict puternic între locuitorii anglofoni şi cei francofoni, cei din urmă având câştig de cauză. Astfel, Anei Maria Nedelcu i s-a luat dreptul de custodie şi băiatul ei, Anthony, a fost încredinţat tatălui său şi concubinei lui, vorbitori de limbă franceză.

De asemenea, Ana Maria susţine că această decizie este o eroare judiciară şi speră ca situaţia să fie rezolvată, astfel încât cazul ei să nu reprezinte modelul după care se vor judeca şi alte astfel de situaţii. „Eu zic că este o eroare judiciară, nu pot să-mi dau seama cum s-a putut decide aşa ceva. Probabil cazul meu va fi unul după care se va judeca pe mai departe, de aceea este important să fie judecat cu corectitudine, să nu fim victime colaterale, noi, mamele, şi copiii noştri", a spus Ana Maria Nedelcu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE