Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Suspendări dirijate, dar cu dedicație, la Ministerul Transporturilor

Postat la: 23.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat recent ca premierul dacian Ciolos, la propunerea ministrului Transporturilor, Dan Costescu, l-a numit ca secretar de stat pe Dorin Mitan, care se remarcase in 2015 prin copierea unui plan de aministrare pentru ca actual demnitar sa ajunga directorul general la CFR SA.

Practic, planul de administrare propus de Dan Costescu si aprobat de catre AGA de la CFR SA este copy paste dupa planul de administrare intocmit de catre fostul directorul general al CFR SA, Dimitris Sophocleous, dar care a fost respins in aprilie 2013 de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) - Ministerul Transporturilor condus de Relu Fenechiu şi Ministerul Finanţelor. Pentru acest efort copy paste, Dorin Mitan a fost recompensat la aceea vreme cu un post de director in cadrul Ministerului Transporturilor, iar acum, la propunerea ministrului Dan Costescu, a ajuns secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Insa, acum ajuns secretar de stat, Mitan si-a tras deja un consilier cu un CV numai bun pentru o halta la beciul domnesc.

Este vorba despre directorul Directiei Trafic de la CFR SA- Marian Coțofană, cel care avea o relatie excelenta cu patronul disparut de la Regiotrans Brasov, Costel Comana, dar si fostul manager privat al CFR Calatori, Valentin Dorobantu, ajuns acum la Regiotrans. Insa, Marian Cotofana s-a remarcat anul trecut, cand impreuna cu un alt director de la CFR SA- Viorel Scurtu si Iosif Szentes- in prezent director general al CFR Calatori, au "tesut" mersul trenurilor pentru interesul operatorilor privati. Insa, atat Mitan cat si Cotofana s-au suspnedat din functiile detinute la CFR SA, fapt pentru care posturile lor sunt blocate cat timp sunt in functiile actuale, dar sunt inlocuiti de alte persoane.

Astfel, s-a ajuns ca pe postul lui Cotofana de la CFR SA o sa fie numit, tot prin suspendare, seful serviciului siguranta circulatiei de la sucursala Craiova pe nume Fredi Scaunasu, a carui fetita a fost botezata chiar de actualul director al CFR SA, Marius Chiper, prietenul ministrului Dan Costescu. Intamplator sau nu, toti trei, adica Costescu, Chiper si Scaunasu sunt din Rosiori de Vede. Trebuie precizat ca Directia Trafic de la CFR SA unde va fi director acest Fredi Scaunasu este cea mai complexa si grea directie a companiei, iar acesta ca sef de serviciu la siguranta circulatiei la Craiova nu a avut si nu are expertiza necesara conducerii asemenea directii.

De fapt, la CFR SA a devenit o moda ca persoanele bine sustinute si garantate de bosii de la calea ferata si Ministerul Transporturilor sa aiba posturile suspendate si ei sa presteze pe la diverse cabinete din minister sau alte companii. Este si cazul consilierei juridice stagiare de la CFR SA, Andrada Gotea, care are program de 4 ore la Oficiul Juridic al CFR SA, unde nu vine niciodata, dar este suspendata pentru a ajuns sefa de cabinet la secretar de stat din Ministerul Transporturilor dar membru AGA la CNADNR. La fel se procedeaza si la CFR Marfa, unde omul Ancai Boagiu, George Micu, este suspendat si avansat pe post de director la AFER, iar o doamna pe nume Constantinescu este suspendata tot de la CFR Marfa pentru ca a ajuns sefa de serviciu la resurse umane tot la AFER, adica mana dreapta a lui George Micu.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE