Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Fidesz a fost suspendat din Partidul Popular European

Postat la: 21.03.2019 - 09:26 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fidesz, partidul premierului suveranist ungar Viktor Orban, a fost suspendat din Partidul Popular European, a anunțat miercuri europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan.

„Fidesz nu mai are drepturi de partid membru al PPE, Fidesz nu mai are dreptul de a vota în nici o reuniune a PPE, Fidesz nu mai are dreptul de a propune candidați pentru nici o poziție în cadrul PPE", a precizat Mureșan. Potrivit europarlamentarului liberal, urmează înființarea unui Comitet de Evaluare, care va fi condus de fostul președinte al Consiliului European, Herman van Rompuy, și care va evalua respectarea statului de drept și a valorilor PPE în Ungaria, urmând a prezenta un raport. „Asta a decis acum Adunarea Politică a PPE cu 190 voturi pentru și 3 voturi împotrivă în cadrul unui vot secret. Această decizie intră imediat în vigoare. Partidul Național Liberal a votat în favoarea acestei decizii. Viktor Orban și reprezentanții Fidesz au părăsit sala", a mai scris Mureșan, pe contul său de Facebook.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE