Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Juncker spune ca UE a avut "multa rabdare cu britanicii", dar e pe cale sa se epuizeze

Postat la: 01.04.2019 - 10:19 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, duminica seara, ca UE a avut "multa rabdare" cu britanicii in cazul Brexit-ului, dar ca aceasta este pe cale sa se epuizeze.

"Cu prietenii nostri britanici am avut multa rabdare, dar chiar si rabdarea se epuizeaza. As dori ca in cateva ore sau zile Marea Britanie sa ajunga la un acord in privinta caii de urmat" a afirmat Jean-Claude Juncker, invitat la o emisiune a postului public de televiziune Rai 1, informeaza AFP.

"Pana in ziua de azi stim la ce a spus nu parlamentul britanic, dar nu stim la ce spune da", a adaugat presedintele Comisiei Europene.

Referitor la organizarea unui nou referendum, Juncker a declarat ca "este o chestiune care ii priveste exclusiv pe britanici (...) . Ei trebuie sa decida ce instrumente vor utiliza pentru a ajunge la capatul acestui proces".

Intrebat asupra pozitiei Italiei in privinta problemei migratiei, Jean-Claude Juncker a afirmat ca institutia Comisiei Europene a "ajutat mult" din punct de vedere financiar Italia.

Autoritatile de la Roma, aminteste AFP, considera ca Italia nu a beneficiat suficient de solidaritatea celorlalte state membre ale UE pentru a gestiona influxul masiv de migranti care ajunge pe tarmurile sale.

Guvernul populist italian si ministrul acestuia de Interne, Matteo Salvini, la putere din iunie 2018, au decis sa nu permita accesul in porturile sale pentru navele care acorda ajutor migrantilor in apele Marii Mediterane. Numarul migrantilor a scazut simtitor in cursul anului trecut.

"In Comisia Europeana am ajutat mult Italia, nu ne prea place cand Italia spune: 'ei doar vorbesc vorbe si nu fac nimic'; nu este adevarat" a afirmat presedintele Juncker.

"Am ajutat mai mult decat suficient Italia cu cel putin un miliard de euro si astfel Italia, care se confrunta cu acest influx masiv de refugiati, a putut beneficia de solidaritatea europeana, care poate nu este suficienta, dar in limitele posibilitatilor bugetare pe care le avem, am facut tot ce am putut", a adaugat presedintele Comisiei Europene.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE