Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Rod Rosenstein, procurorul general adjunct al SUA, a demisionat

Postat la: 30.04.2019 - 13:01 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rosenstein va părăsi postul pe data de 11 mai, iar demisia sa nu este o surpriză, președintele Donald Trump anunțând încă din martie că poziția va fi ocupată de secretarul adjunct al transporturilor, Jeffrey Rosen.

Rosenstein a rămas mai mult timp în această funcţie ca să-l ajute pe Procurorul General, William Barr, să gestioneze prezentarea publică a concluziilor raportului anchetei lui Mueller, încheiată la 22 martie. După primirea Raportului Mueller, Rosenstein şi Barr şi-au făcut propria opinie, constatând că nu există suficiente dovezi pentru a-l acuza pe preşedinte. „Noi punem în aplicare legea fără frică sau favoruri, deoarece dovezile credibile nu sunt partizane şi adevărul nu este determinat de sondajele de opinie", a scris Rosenstein în scrisoarea sa de demisie. În cererea de demisie, Rosenstein a reiterat două fraze ale lui Trump, scriind că a ajutat personalul departamentului cu oficiali „dedicaţi valorilor care fac America mare" şi adăugând că „întotdeauna am pus America pe primul loc".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE