Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Atac cibernetic fara precedent asupra bancilor din Rusia

Postat la: 10.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un atac cibernetic de amploare, care a fost lansat de pe mii de calculatoare piratate in peste 30 de tari, vizeaza mai multe mari banci din Rusia. Atacul a inceput marti. Cea mai mare institutie financiara din Rusia, banca publica Sberbank, a anuntat ca a fost vizata, dar ca a reusit sa-l neutralizeze fara ca activitatile sa-i fie prejudiciate.

Atacuri ''complexe'' de tipul DDoS care constau in tentativa de a face un server indisponibil suprasolicitandu-l cu cereri de accesare au inceput marti, la ora 13.00 GMT si continuau joi. Cu o durata medie de o ora, dar putand atinge si aproape 12 ore, acestea au afectat ''site-urile de internet a cel putin cinci institutii financiare care se afla printre primele zece'' rusesti, a precizat societatea intr-un comunicat.

Aceste operatiuni au constat in lansarea a 660.000 de cereri de accesare pe secunda de pe o retea de computere piratate fara stiinta proprietarilor lor (''botnet'') care contin peste 24.000 de calculatoare in 30 de tari din care majoritatea se afla in SUA, India, Taiwan si Israel, a adaugat aceeasi sursa. Banca centrala din Rusia a confirmat ca a identificat ''atacuri asupra unei serii de mari banci'' comise in special de pe dispozitive conectate, care nu au blocat insa accesul clientilor la servicii.

Unul dintre responsabilii Sberbank, Stanislav Kuznetov, a precizat ca grupul a suferit 68 de atacuri de acest tip in 2016 si ca ultimul a fost unul dintre cele mai importante, dar ''nu cel mai puternic''. Aceste atacuri s-au inmultit in ultimii ani odata cu aparitia bancilor online dar si in contextul tensiunilor provocate de criza ucraineana, cu actiuni asupra site-urilor Kremlinului, bancilor rusesti sau al NATO.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE