Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cel mai lung tunel feroviar din lume a fost inaugurat cu mare fast

Postat la: 01.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tunelul feroviar Saint-Gotthard, cel mai lung din lume, a fost inaugurat cu mare fast. La ceremonie au participat cancelarul german Angela Merkel, președintele francez Francois Hollande și premierul italian Matteo Renzi

Tunelul feroviar, care are o lungime de 57 de kilometri, a fost inagurat cu mare fast. Momentul a fost marcat cu o ceremonie, în cadrul căreia au fost organizate chiar și câteva momente artistice. Totodată, oficialii prezenți la eveniment au străbătut ulterior tunelul la bordul unui tren, de la Erstfeld, la intrarea din nord, la Bodio, intrarea din sud, în Ticino, în „Elveţia italiană".

Noul tunel a fost construit în 17 ani şi va intra deplin în serviciu în decembrie. Acesta traversează Alpii (Neat) şi care urmează să permită o redefinire a hărţii transporturilor pe axa Nord-Sud în Europa, notează AFP. Lucrările de construcţie au costat 12,2 miliarde de franci elveţieni (10,9 miliarde de euro). Tunelul ar putea să fie traversat zilnic de peste 260 de trenuri de marfă, cu o viteză de 100 dekilometri pe oră, dar şi de 66 de trenuri de călători, care pot rula cu o viteză de până la 200 de kilometri pe oră.

Până în 2020, se estimează că volumul mărfurilor transportate urmează să crească cu 20% pe axa Rotterdam-Genova. În plus, potrivit Căilor ferate federale elveţiene, numărul călătorilor va ajunge la 15.000 zilnic până în 2020, faţă de 9.000 în prezent, iar timpul legăturii între Zurich şi Lugano va fi redus cu 41 de minute, la doar două ore.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE