Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cel puțin 40 de morți, în urma unui accident la o centrală electrică din China

Postat la: 24.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cel puțin 40 de persoane și-au pierdut viața, cinci au fost spitalizate, iar multe altele sunt prinse sub dărâmături, în urma prăbușirii unei platforme de lucru la o centrală electrică din centrul Chinei, informează Reuters, citând Xinhua.

Accidentul s-a produs joi la ora locală 07:00 (23:00 GMT miercuri) în turnul de răcire în construcție la centrala electrică Fengcheng, în provincia Jiangxi, a indicat agenția oficială de presă chineză, care anunțase inițial un bilanț de 22 de morți, mai mult echipe de salvare fiind la fața locului. Numărul morților ar putea crește, întrucât un număr necunoscut de persoane sunt prinse încă sub dărâmături, iar cinci muncitori au fost duși la spital. Accidentele sunt frecvente în China, unde reglementările în materie de securitate sunt ignorate, iar controalele superficiale.

La operațiunea de salvare participă 32 de autospeciale, 212 militari, nouă câini specializați în căutări și două drone. Circa 68 de persoane se aflau pe platformă în timpul producerii accidentului, a relatat publicația locală China Jiangxi Online. Victimele munceau pe un șantier de extindere a centralei, lansată în iulie 2015. Scopul era de a construi două generatoare suplimentare cu o capacitate de 1.000 MW fiecare, preconizându-se să fie date în exploatare la sfârșitul anului 2017 - începutul anului 2018, pentru o investiție totală de 7,67 miliarde de yuani (1,1 miliarde euro).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE