Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Coreea de Sud. Președinta țării renunță la putere

Postat la: 29.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președinta sud-coreeană Park Geun-Hye, implicată într-un răsunător scandal de corupție, s-a declarat gata să renunțe la putere înainte de încheierea mandatului său, prevăzută pentru începutul anului 2018, și a anunțat că va lăsa parlamentul să-i decidă soarta, informează marți AFP.

"Atunci când parlamentarii vor fixa condițiile pentru o tranziție care să reducă impactul vidului de putere și a haosului în gestionarea problemelor, voi pleca", a afirmat ea într-un discurs televizat.

În scandalul de corupție, care în ultimele săptămâni a provocat ample demonstrații de stradă la care participanții au cerut demisia șefei statului, este implicată Choi Soon-Sil, o prietenă apropiată a președintei Park. Anchetatorii sud-coreeni doresc să afle dacă Park Geun-Hye a obținut prescrierea unor medicamente sub numele lui Choi Soon-Sil, în clinici private, fără cunoștința personalului medical al președinției.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE