Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Putin ordonă întărirea forțelor nucleare strategice ale Rusiei

Postat la: 22.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat joi întărirea, în 2017, a forțelor nucleare strategice ale Federației Ruse, pentru ca acestea să fie capabile să străpungă orice scut antirachetă, cum este cel pe care SUA îl desfășoară în Europa de Est, informează AFP și agențiile de presă ruse.

"Trebuie întărit potențialul militar al forțelor nucleare strategice, înainte de toate cu ajutorul sistemelor de rachete capabile să garanteze străpungerea sistemelor de apărare antirachetă existente sau viitoare", a declarat președintele rus, în timpul unei reuniuni cu oficiali ai structurilor armate ale Rusiei, citat de agențiile de presă ruse.

Șeful statului rus a anunțat deja în iunie 2015 desfășurarea, în cadrul forțelor nucleare ale Rusiei, a peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale, capabile să "străpungă cele mai sofisticate sisteme antiaeriene", ca răspuns la proiectul american de instalare de elemente ale scutului antirachetă în Europa de Est.

Federația Rusă este îngrijorată în special de desfășurarea în România și Polonia, de către Pentagon, a unor elemente ale scutului antirachetă pe care ea îl denunță ca fiind îndreptat împotriva capacității sale de stăvilire nucleară. La rândul său, Washingtonul dă asigurări că acest scut este destinat să apere Europa de o eventuală amenințare din partea Iranului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE