Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Replica modesta la scandalul e-mailurilor lui Hillary: Democrații îl dau în judecată pe Trump pentru hărțuirea alegătorilor minoritari

Postat la: 01.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Oficialități din Partidul Democrat l-au dat în judecată pe Donald Trump, candidatul Partidului Republican la președinția SUA, pentru hărțuirea alegătorilor minoritari. Asta dupa ce Trump s-a apropiat la numai 0.8% de Hillary Clinton, ca urmare a faptului ca FBI a solicitat e-mailurile compromitatoare despre o relatie a lui Hillary Clinton cu o adolescenta de 15 ani.

În statele Pennsylvania, Nevada, Arizona și Ohio - unde nu este clar cine va obține victoria - republicanii intenționau să monitorizeze alegerile. Democrații au reclamat acest demers instanțelor judecătorești ca pe o campanie de voluntariat pentru intimidarea alegătorilor, care ar contraveni unei legi din 1965 privind dreptul la vot și unei legi din 1871 împotriva organizației rasiste Ku Klux Klan.

"Trump a încercat să își promoveze obiectivul de campanie de 'eliminare a alegătorilor' folosind cel mai puternic microfon al națiunii pentru a-și implora suporterii să comită intimidări ilegale," se afirmă în plângerea formulată de organizația din Ohio a Partidului Democrat. Celelalte plângeri aduc argumente similare. Trump a nominalizat în apelurile sale la vigilență, începând din august, orașe ca Philadelphia și St. Louis, unde minoritățile au o pondere însemnată. Stafful de campanie al candidatului republican nu a reacționat deocamdată, la solicitarea agenției de presă menționate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE