Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Starea de urgenţă din Turcia, prelungită încă trei luni

Postat la: 12.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Starea de urgenţă care este acum în vigoare în Turcia urma să expire pe 19 octombrie. Parlamentul turc a votat marţi pentru prelungirea cu trei luni a stării de urgenţă decretate după lovitura de stat eşuată din luna iulie, transmite agenţia Anadolu, citată de EFE.

Prin acest vot este avizată solicitarea Consiliului de Securitate turc, ce reuneşte guvernul şi forţele armate. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că s-ar putea impune prelungirea stării de urgenţă pentru un an întreg, scrie TVR. În acest fel se vor putea desfăşura acţiunile împotriva reţelei clericului musulman Fethullah Gulen, care trăieşte autoexilat în SUA. El este considerat de autorităţile de la Ankara artizanul puciului eşuat.

Partidul social-democrat CHP, cel mai mare din opoziţie, precum şi cel prokurd, HDP, se opun deschis stării de urgenţă, estimând că această măsură este un fel de cec în alb dat guvernului pentru a se 'răzbuna' împotriva adversarilor săi prin măsuri la limita legalităţii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE