Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


SUA au prelungit cu zece ani sancțiunile aplicate Iranului

Postat la: 02.12.2016 - 11:07 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Senatul american a aprobat joi extinderea cu 10 ani a sancțiunilor împotriva Iranului, trimițând măsura spre semnare președintelui Barack Obama. Decizia a trecut cu 99 de voturi pentru, zero împotrivă. Cum proiectul a trecut aproape unanim și de Camera Reprezentanților, în noiembrie, consilieri ai Congresului spun că se așteaptă ca Obama să semneze documentul.

Actul privind sancțiunile contra Iranului - Iran Sanctions Act (ISA) - expiră pe 31 decembrie, dacă nu este reînnoit. Membri ai Congresului și oficiali ai administrației spun că reînnoirea ISA nu ar viola acordul nuclear cu Iranul la care s-a ajuns anul trecut. Democrații, care au susținut acordul, consideră că extinderea ISA nu ar viola pactul deoarece astfel se continuă regimul de sancțiuni aflat deja în vigoare.

Prelungirea cu zece ani a sancțiunilor americane împotriva Iranului ar încălca acordul în domeniul nuclear semnat cu marile puteri și Teheran, a indicat, pe 23 noiembrie, ayatollahul Khamenei, liderul suprem iranian, avertizând că Teheranul va lua măsuri de răspuns. 'Actualul guvern al Statelor Unite a încălcat acordul nuclear în multe ocazii', a afirmat Khamenei, la o reuniune a Gardienilor Revoluției, conform site-ului liderului suprem. 'Cea mai recentă este prelungirea cu 10 ani a sancțiunilor, ceea ce, dacă se va întâmpla, va contraveni acordului, iar Republica Islamică va reacționa cu siguranță', a avertizat ayatollahul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE