Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












SUA lansează atacuri cibernetice împotriva Statului Islamic

Postat la: 27.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Armata americană lansează atacuri cibernetice împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a anunţat marţi generalul american Peter Gersten.

'Am început să utilizăm capacităţile noastre cibernetice în lupta împotriva Daesh', un acronim în arabă pentru SI, a declarat ziariştilor generalul Gersten, aflat la baza americană din Bagdad. Americanii încearcă în mod special saturarea reţelelor grupării jihadiste pentru a-i limita comunicaţiile şi capacitatea de a intra în contact cu potenţiali recruţi.

Generalul american nu dat detalii, dar a afirmat că aceste acţiuni sunt 'extrem de coordonate' şi au fost 'foarte eficace'. În februarie, ministrul american al apărării Ashton Carter şi generalul Joe Dunford, şeful Statului major interarme, au indicat că SUA sunt determinate să 'accelereze' campania împotriva SI, precizând că războiul cibernetic va avea un rol din ce în ce mai important.

Comandamentul militar american pentru securitate cibernetică este însărcinat cu protejarea reţelelor militare şi a unor reţele civile în SUA, dar de asemenea lansează propriile ofensive dacă este necesar. Până în 2018, această instituţie ar urma să aibă peste 6.000 de angajaţi (civili şi militari). O coaliţie internaţională condusă de SUA bombardează poziţiile SI în Irak şi Siria din vara anului 2014.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE