Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












239 de proiecte legislative așteaptă să fie votate de parlamentari

Postat la: 10.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

A rămas mai puţin de o lună până când deputaţii şi senatorii vor reveni în Parlament şi vor trebui să dea soluţii pe unele proiecte importante aflate pe masa Legislativului. Printre proiectele amânate se regăseşte cel care modifică Legea avocaturii. Potrivit acestuia, avocaţii trebuie să fie informaţi imediat după ce se dispune interceptarea convorbirilor, iar documentele care vizează relaţia lor cu clienţii să nu poată fi ridicate de către procurori.

Proiectul a rămas pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, deoarece preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anunţa, chiar înaintea încheierii sesiunii parlamentare, că a decis ca acest proiect de lege să nu mai fie votat în plen, pe motiv că este necesară o analiză mai serioasă. Potrivit modificărilor aduse Legii 51/ 1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, procurorii nu au voie să ridice înscrisuri, să pună sub sechestru sau să dispună confiscarea comunicărilor scrise între client şi avocat şi nici a "suporturilor de sunet, imagine şi date" care aparţin avocaţilor. Un alt proiect care aşteaptă să fie votat în Parlament este adoptarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 4/2016, privind doctoratele.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis pe 31 mai, la reexaminare, Parlamentului legea privind doctoratele invocând faptul că procedurile de acordare, retragere a titlului de doctor şi verificare a tezelor de doctorat sunt neclare şi incoerente, riscând să conducă la confuzie. Un alt proiect care aşteaptă votul final în Senat este cel iniţiat de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care îi exclude pe preşedintele României şi pe ministrul Justiţiei din procedura de numire a mai multor funcţii-cheie din justiţie. Iniţiativa a fost adoptată tacit de Camera Deputaţilor.

Şi tot printre proiectele cu impact public care aşteaptă votul deputaţilor sau senatorilor se mai regăsesc modificările aduse legii fumatului. Iniţiativa a fost deja modificată de senatori. De asemenea, noile modificări presupun şi permiterea fumatului în spaţii special amenajate destinate exclusiv pacienţilor din spitalele de psihiatrie. "Fumatul este permis în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate special pentru această destinaţie, precum şi pe terase exterioare amenajate în acest scop", prevede un alt amendament, propus de Comisia de sănătate. În total, 239 de proiecte de lege aşteaptă votul final, dintre care 168 la Camera Deputaţilor şi 71 la Senat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE