Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A fost descoperită cea mai veche dovadă a prezenţei cancerului la om

Postat la: 03.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Oamenii s-au confruntat cu cancerul încă din cele mai vechi timpuri, însă o nouă descoperire a unui studiu publicat în revista South African Journal of Science atestă faptul că ne-am confruntat cu această boală mult mai devreme decât s-a presupus până acum.

Forma de cancer descoperită poartă numele de ,,osteosarcom". Osul degetului unui individ care a trăit în urmă cu aproximativ 1,7 milioane de ani, în zona Africii de Sud, demonstrează din nou că tumorile de acest tip nu apar ca o consecinţă a modului în care trăim astăzi.

O echipă de cercetători de la Universitatea Witwatersrand şi Centrul Sud-African de Excelenţă în Paleoştiinţe nu ştiu deocamdată dacă osul a făcut parte din scheletul unui adult sau al unui copil sau dacă boala a cauzat moartea respectivului individ. Cu toate acestea, specialiştii au sugerat că osteosarcomul (tumoare malignă a oaselor) i-ar afectat acestuia abilităţile de a se mişca şi, cel mai probabil, i-ar fi cauzat dureri extrem de mari.

Cele mai vechi dovezi ale prezenţei unei tumori osoase maligne descoperite până acum au fost cele ale unui individ care a trăit în urmă cu aproximativ 120.000 de ani. Prin urmare, descoperirea făcută recent a doborât cu mult recordul anterior.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE