Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Anunt de ultima ora de la Ministerul Apararii. Stagiu militar pentru liceeni si studenti

Postat la: 18.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Apararii sustine introducerea unui stagiu militar voluntar pentru liceeni si studenti. Mihnea Motoc a declarat, miercuri, la Cluj, ca proiectul privitor la introducerea stagiului de pregatire militara voluntara pentru liceenii si studentii din Cluj-Napoca, propus de catre comandatul Diviziei 4 Infanterie Gemina, este o idee buna, adaugand ca spera ca ideea sa fie implementata la nivel national.

„Chiar in drum spre Cluj am avut o discutie pe aceasta tema cu domnul general Ciuca despre aceasta idee pe care cu totii o gasim foarte buna. Este o formula de antrenare cu titlu voluntar a celor interesati de o perioada de instruire militara. Este un element de bun augur pentru constituirea rezervei voluntare si un element de interfatare cu societatea. Am dori sa facem asta in toata tara", a declarat Mihnea Motoc.

Comandatul Diviziei 4 Infanterie Gemina, generalul maior Ioan Manci, a declarat, marti, ca a fost constituit un grup de lucru care pregateste un proiect pilot de pregatire militara a liceenilor si studentilor, pe baza de voluntariat. Proiectul se adreseaza deopotriva baietilor si fetelor si ar presupune antrenarea acestora intr-o unitate militara, cu program de la ora 05.30 la ora 22.00. Tinerii isi vor insusi atat notiuni organizatorice cum ar fi curatenia in dormitoare sau cantine, a afirmat Manci, cat si notiuni de tehnica militara.

Ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, a participat, miercuri, la Cluj-Napoca, la inaugurarea primului muzeu in aer liber al diviziei cu tehnica militara, o actiune desfasurata in timpul unor manifestari dedicate implinirii a 100 de ani de la infiintarea Diviziei 4 Infanterie Gemina, in 1916, in timpul Primului Razboi Mondial, la ordinul Regelui Ferdinand.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE