Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Arestul de weekend. Propunerea PNL pentru rezolvarea situației din penitenciare

Postat la: 01.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

PNL va lansa în dezbatere publică un set de măsuri care să vină în sprijinul rezolvării supraaglomerării din penitenciare. Este vorba despre măsuri alternative de executare a pedepsei.

Printre măsurile luate în calcul de cei de la PNL se numără munca în folosul comunităţii dar și detenţia fracţionată, doar sâmbăta şi duminica. Partidul Național Liberal a respins amnistia și grațierea ca metode pentru decongestionarea penitenciarelor dar s-au angajat să vină cu măsuri alternative.

Proiectul care va fi lansat în dezbatere publică prevede executarea pedepsei la domiciliu cu supraveghere electronică pentru infracţiuni de până la doi ani. Pentru infracțiunile de până la trei ani, liberalii vin cu propuneri pentru prestarea de muncă în folosul comunității dar și executarea fracționată a pedepsei, sâmbăta și duminica, în centre speciale, altele decât cele actuale. PNL precizează că aceste măsuri nu se vor aplica pentru infracțiunile comise cu violență, cele de serviciu, corupție sau infracțiuni conexe.

Măsurile alternative nu vor fi aplicate nici în cazul celor care au profitat de neputința fizică sau psihică a altor persoane. Discuțiile despre situațiile din penitenciare au survenit după ce mai multe proteste au avut loc la diferite centre de detenție din țară. România a fost și sancționată de forurile internaționale pentru condițiile de detenție.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE