Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bombă în turism: Agenția Mareea Comtur nu mai poate vinde bilete de avion iar 350 de turiști nu pot fi cazați pe Litoral

Postat la: 26.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Scandalul agentiei de turism Genius Travel prin care sute de turisti au ramas fara vacante, dar cu banii dati, incearca sa fie musamalizat de catre Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) condusa de catre Anca Nedea Pavel si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) avandu-l la botoane pe controversatul Alin Burcea.

Insa, un nou scandal, dar de o amploare mult mai mare, a izbucnit de ceva timp, iar ANT si ANAT incearca sa-l musamalizeze. Agentia de turism, Mareea Comtur SRL Deva, detinuta de catre fostul vicepresedinte al ANAT, Marius Usturoiu, prietenul lui Alin Burcea (foto), a avut in acest an al doilea default in BSP, fapt pentrui care toatea companiile aerienei-au retras dreptul de a mai emite bilete de avion.

Țepe cu repetiție anuală

ZIUAnews a semnalat inca de anul trecut ca o multime de hotelieri din Romania au fost adusi in pragul disperarii din cauza agentiei de turism Mareea Comtur SRL din Deva, care avea datorii catre foarte multe structuri de primire turistica, in special de pe Litoral, de circa 1.500.000 de euro, iar sansele de recuperare a banilor sunt destul de reduse. Cum s-a ajuns in acea situatie? Simplu. Agentia a vandut locuri de cazare in respectivele hoteluri, si, automat, a incasat banii de la turisti, dar a "uitat" sa mai plateasca la hotelurile in cauza.

Insa, ceea mai mare problema cu care se confrunta la ora actuala foarte multi hotelieri consta in faptul ca agentia lui Marius Usturoiu vinde locuri instructuri de cazare fara sa aiba contract cu respectivele hoteluri. Asa s-a intamplat si in sezonul estival din 2015, dar si anul trecut si in acest sezon. Practic, pe site-ul agentiei sunt prezentate spre vanzare o multime de hoteluri, dar fara sa existe vreun contract intre Mareea Comtur si respectivul hotel.

Prin acest mecanism de vanzare a blanii ursului din padure, foarte multi turisti s-au trezit ca au cumparat servicii turistice la un anume hotel, dar cand a ajuns acolo au constatat ca nu aveau nicio rezervare. Ca atare, s-au vazut pusi in situatia sa-si care bagajele catre alte locatii indicate de agentie. Au fost cazuri cand turistii s-au trezit la hoteluri pe litoral, dar nu avea rezervare, iar ca sa nu faca scandal au fost trimisi de catre Mareea Comtur catre alte locatii din Grecia, ca sa nu mai faca scandal.

350 de turiști sunt în aer pe Litoral, dar cu banii dați la Mareea Comtur

Astazi, sunt 350 de turisti sositi pe Litoral prin intermediul agentiei Mareea Comtur Deva, dar care nu sunt cazati de catre hotelieri pentru simplu fapt ca patronul Marius Usturoiu are datori catre detinatori acestor structuri de cazare de peste 1.000.000 de euro. Si la ora actuala, se fac mari presiuni din partea ANAT, in special de catre Alin Burcea si Dragos Anastasiu, si ANT ca turistii sa fie cazati, desi se stie ca sunt neachitate sume uriase bani de catre Marius Usturoiu. Situatia este sumilara cu ceea din anii trecuti, cand turistii au platit sejurul, dar agentia nu avea contract cu detinatorul respectivei structurii de primire turistica.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE