Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cine l-a mai ajutat pe Liviu Mihaiu să ajungă guvernatorul Deltei Dunării

Postat la: 02.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In scandalul mitei date lui Bogdan Olteanu de catre Sorin Ovidiu Vantu pentru ca Liviu Mihaiu sa ajunga guvernatorul Deltei Dunarii s-au omis niste pasi fara de care fostul ziarist nu ajungea pe acea functie.

In Legea nr.82/1993 privind constituirea Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" se mentioneaza foarte clar la articolul 4: „Guvernatorul si membrii Consiliului stiintific sint numiti de Guvern, la propunerea Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului, cu avizul prefectului judetului Tulcea si al Academiei Romane". Astfel, la acea vreme ministrul Mediului, Apelor si Protectiei Mediului era udemeristul Attila Korodi care a si facut propunerea de numire a lui Liviu Mihaiu catre premierul de atunci Calin Popescu Tariceanu.

Prefectul de Tulcea care a avizat aceasta numire era Lucian Eduard Simion, care ulterior a ajuns si el guvernator al Deltei Dunarii in guvernul Ponta, iar Academia Romana era condusa atunci de catre academicianul Ion Haiduc. Insa, trebuie precizat ca avizul Academiei Romane era doar o simpla formalitate tinand cont ca in aceea perioada SOV sponsoriza din greu diverse actiuni ale inaltului for academic. Deocamdata, nimeni nu l-a intrebat pe Attila Korodi cum a ajuns sa-l propuna guvernator al Deltei Dunarii pe Liviu Mihaiu si care au fost argumentele pentru care Ion Haiduc si Lucian Eduard Simion si-au dat avizul pentru omul lui SOV sa ajunga pe acea functie de subsecretar de stat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE